Rețeta Săptămânii

Crackers integrali

Ingrediente:

  • 150 g făină albă
  • 50 g făină integrală
  • 150 g tărâțe din grâu
  • 50 ml ulei de măsline
  • 25 ml ulei de cânepă
  • 1 linguriță sare
  • 2 g drojdie uscată
  • Cca 150 ml apă

Se amestecă făina cu tărâțele, drojdia uscată și sarea. Se adaugă uleiurile și se amestecă până rezultă o compoziție nisipoasă. Se adaugă apoi apă si se frământă. Trebuie să rezulte un aluat ferm, potrivit de tare. Se întinde aluatul în foaie dreptunghiulară de cca 2-3 mm grosime, și se taie în forma dorită (dreptunghi, pătrat, cerc). Se așază biscuiții in tava tapetată cu hârtie de copt și se coc cca 20 de minute la 170°C. Se pot face simpli, sau se pot pune și semințe în aluat sau presărate pe deasupra. 

POFTĂ BUNĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.