Gândul Zilei

Dumnezeu ne promite o inimă nouă, una de carne

„Vă voi da o inimă nouă și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne.” (Ezechiel 36:26)

Tinerii se împiedică îndeosebi de această expresie – „o inimă nouă”. Nu știu ce înseamnă. Se așteaptă să aibă loc o schimbare specială a simțămintelor lor și aceasta este ceea ce ei numesc convertire. Mulți se poticnesc, spre ruina lor, de această eroare, neînțelegând ce înseamnă „a te naște din nou”. (…) Când Domnul Isus vorbește despre o inimă nouă, El înțelege prin asta mintea, viața, întreaga ființă. A avea o inimă schimbată înseamnă a-ți muta înclinațiile minții de la lume și a le prinde strâns de Hristos. A avea o inimă nouă înseamnă a avea o minte nouă, scopuri noi, motive noi. Care este semnul unei inimi noi? O viață schimbată. Aceasta înseamnă să murim zilnic, în fiecare oră, față de egoism și mândrie. (Youth’s Instructor, 26 septembrie 1901)

Se va manifesta apoi un spirit de bunătate, dar nu din când în când, ci continuu. Va avea loc o schimbare categorică în atitudine, în comportament, în cuvinte și acțiuni față de toți cei cu care sunteți, într-un fel sau altul, în legătură. Nu veți amplifica defectele lor și nu-i veți pune într-o lumină nefavorabilă. Veți acționa în armonie cu Hristos. (…)

În loc să expuneți și să faceți publice greșelile celorlalți, veți depune cele mai perseverente eforturi pentru a vindeca și a lega rănile. (…) Un om cu un spirit aspru este lipsit de rafinament, grosolan; el nu este reînnoit; nu are o inimă de carne, ci o inimă tot atât de neimpresionabilă ca o piatră. Singura lui speranță este aceea de a cădea pe Stâncă și a fi zdrobit de ea. Domnul îi va trece pe toți aceștia prin creuzet și îi va încerca prin foc, așa cum se încearcă aurul. Când Își va vedea propriul chip reflectat în ei, atunci îi va scoate din încercări. (…) Religia lui Hristos trebuie să pună stăpânire pe întreaga ființă, să dea forță, putere tuturor facultăților noastre, schimbând, curățind și purificând. Ea se manifestă neostentativ, fără cuvinte pompoase, ci într-o viață dreaptă și neegoistă. (Letter 15, 1895)

Numai puterea lui Dumnezeu poate transforma o inimă de piatră într-o inimă de carne. (Manuscript 95, 1903)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.