Gândul Zilei

Furtuna benefică!

Dar Domnul a făcut să sufle pe mare un vânt năprasnic și a stârnit o mare furtună. Corabia amenința să se sfărâme. ” Iona 1:4

Cu siguranță, atunci când auzim cuvântul „furtună” , conotația imediată care ne vine în minte este una negativă. Nu ne plac furtunile, fie că este vorba de cele fizice care pot fi devastatoare pentru construcții, oameni, animale, fie că este vorba de furtuni ce ne sfărâmă corabia ființei noastre.
Aș vrea să privim furtuna din altă perspectivă. Amintește-ți de decizia lui Iona de a lua direcția opusă planului pe care Dumnezeu îl avea pentru el. Iona se hotărăște să călătorească în direcția total opusă directivei Lui, paradoxal căutând liniștea.
„[Domnul] a stârnit o mare furtună”, furtună care a pus în pericol chiar și viața celor din jurul lui. Dar această furtună avea menirea de a-l întoarce pe Iona pe o cale care avea să îi aducă împlinire, furtună care avea să îl aducă ACASĂ.
De multe ori ne depărtăm de planurile Celui ce are în vedere doar binele nostru și simțim apoi cum fiecare scândură a corabiei noastre stă să se prăbușească. Dacă te-ai depărtat, mulțumește lui Dumnezeu pentru aceste furtuni. El te dorește din nou la adăpostul visului măreț de a fi copilul Lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.