Gândul Zilei

Inima noastră, darul cel mai prețios

„Fiule, dă-Mi inima ta și să găsească plăcere ochii tăi în căile Mele!” (Proverbele 23:26)

Oferă-I lui Dumnezeu cel mai prețios dar pe care poți să I-l oferi: oferă-I inima ta! El îți spune: „Fiul Meu, fiica Mea, dă-Mi inima ta! Chiar dacă păcatele tale ar fi roșii ca purpura, Eu le voi face albe ca zăpada, căci te voi curăți cu propriul Meu sânge. Voi face din tine un membru al familiei Mele – copil al Împăratului ceresc. Primește iertarea Mea, pacea Mea, pe care ți le dau fără plată! Te voi îmbrăca în neprihănirea Mea – haina de nuntă – și te voi pregăti astfel să poți lua parte la nunta Mielului. Îmbrăcat în neprihănirea Mea, prin rugăciune, prin veghere, prin studierea sârguincioasă a Cuvântului Meu, vei putea atinge un standard înalt. Vei înțelege adevărul, iar caracterul tău va fi modelat de o influență divină.” (Youth’s Instructor, 30 iunie 1892)

Inima în care locuiește Isus va fi însuflețită, curățită, călăuzită și condusă de Duhul Sfânt, iar persoana respectivă va depune toate eforturile pentru a-și aduce caracterul în armonie cu Dumnezeu. El va evita orice este contrar voinței descoperite a lui Dumnezeu. (Youth’s Instructor, 7 iunie 1894)

O astfel de viață (…) va fi plină de mulțumire, de liniște, pentru că aduce cerul în viața ta și pace în sufletul tău. (…) Îmi doresc ca toți tinerii să înțeleagă cât de prețioasă este consacrarea unei inimi tinere lui Dumnezeu. Cu câtă dragoste veghează îngerii pașii tinerilor care se tem de Dumnezeu și Îl iubesc. Isus îi cunoaște pe nume, și exemplul lor îi ajută și pe alți tineri să facă ce este corect. Tinerii care au adunat în inima și mintea lor tezaurul cuvintelor de avertizare și de încurajare ale lui Dumnezeu, al nestematelor prețioase ale făgăduințelor Sale, din care pot scoate oricând, vor fi un canal viu de lumină. (Youth’s Instructor, 3 august 1887)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.