Gândul Zilei

Mai scumpă decât viața!

De fiecare dată când citesc istoria vieții lui Daniel, rămân impresionat de verticalitatea acestuia în timp de criză. Aprobarea lui Dumnezeu îi era mai scumpă decât viața, principiu ce a strălucit în multe din experiențele pe care paginile Bibliei ni le expune. Ar fi putut găsi o scuză pentru a se abate de la principiile sănătății, dar nu a dorit să vatăme nicidecum templul minții și a trupului, ci a rămas credincios, riscând să își atragă dizgrația împăratului și curții împărătești. Nicio umbră de teamă nu i-a zbuciumat sufletul când i-a fost cerută închinarea în fața unui chip plămădit de mâini omenești. Pacea și bucuria, care îi umpleau inima în întâlnirile lui cu Cel Prea Înalt, l-au găsit pe genunchi fără nicio teamă de cei care îi pândeau pașii, iar groapa cu lei nu a făcut decât să confirme încă o dată faptul că îl iubea pe Dumnezeu atât de mult încît era gata să plătească orice preț.

Aprobarea lui Dumnezeu îi era mai scumpă decât favoarea celui mai puternic potentat pământesc — mai scumpă decât însăși viața. Era hotărât să rămână statornic în integritatea lui, indiferent care ar fi fost urmarea. – PR 483.1

Este dorința sufletului tău a face voia Lui chiar și atunci când ești scos din zona ta de comfort și trebuie să plătești un anumit preț pentru a rămâne statornic? Îți este mai dragă aprobarea Lui decât orice aparent beneficiu pe care un compromis ți l-ar aduce?

Făgăduința lui Dumnezeu care s-a împlinit în dreptul lui Daniel poate fi rostită și pentru tine, atunci când credincioșia va descrie relația ta cu Dumnezeu:

„Voi onora pe cine mă cinstește!”( 1 Samuel 2, 30 .)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.