Gândul Zilei

O evaluare retrospectivă!

Suntem în apropiata încheiere a unui alt an din viața noastră. Un an cu o încărcătură destul de bogată, cu evenimente plăcute sau triste, cu realizări sau eșecuri, cu biruințe sau căderi…etc. Mulțumim Lui Dumnezeu pentru toate! Cu siguranță că prin dragostea Sa ne-a oferit mult mai mult din cele ce nu meritam și mult mai puțin din cele pe care le meritam.

Ne stă în față un an nou în care avem posibilitatea de a nu mai repeta tot ce a fost greșit, neplăcut, negativ sau ceea ce ne face să ne simțim rușinați când privim în raportul acestui an. Mai mult decât atât este faptul că aceste lucruri de care ne mai aducem aminte sau nu, au fost scrise cu amănuntul întru-un raport ceresc. Ce ne îngrijorează sunt cu siguranță lucrurile rele care nu au fost după voia lui Dumnezeu. Dacă aceste lucruri vor influența sau nu răsplata noastră, depinde doar de cum vom raspunde apelurilor pline de dragoste din partea lui Dumnezeu, dacă ne vom corecta aceste greșeli și nu le vom mai face.

O predare fără rezervă Lui Dumnezeu ne va oferi asigurarea că toate promisiunile noastre vor putea fi realizate. Inimile noastre sunt împărțite, să le predăm acum pe deplin Domnului, să facem ca istoria vieții din anul care vine să fie diferită de cea din trecut. Să ne smerim sufletele înaintea Lui Dumnezeu. Natura morală are nevoie să fie susținută de o constantă veghere și rugăciune. Atâta timp cât privim la Hristos, suntem siguri, dar în clipa în care ne gândim la sacrificiile și dificultățile noastre și începen să simpatizăm cu ele și să ne dezmierdăm, ne pierdem încrederea în Dumnezeu și suntem în mare pericol.

„Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea.” Filipeni 2:13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.