Gândul Zilei

Puterea cuvintelor!

Te-ai gândit vreodată care este cel mai puternic instrument de care dispune omul? Un instrument care este la îndemâna orișicui, atât al celui bogat, cât și al celui sărac, indiferent de rasă, cultură sau alt indice care poate diferenția ființele umane. Acest instrument are forța de a crea sau de a distruge, de a salva sau de a ucide, de a dezvolta sau de inhiba, de a vindeca sau de a îmbolnăvi, de a dărâma ziduri sau de a crea obstacole.

Cuvântul. Cuvântul poate fi înălțător, dar poate deasemenea să dezorienteze orice călător pe acest traseu al vieții. Acesta poate fi ca o dulceață pe buze sau ca o grindină devastatoare care distruge plantele firave. Având în minte acest tablou al efectelor ireparabile pe care cuvintele tale le pot avea asupra altei persoane, te gândești că poate vei reuși pe viitor să rostești doar cuvinte alese. Însă, după cum autoarea Ellen G. White ne dezvăluie, „cuvintele nu pot fi controlate în totalitate, deoarece sunt determinate de puterea care conduce mintea și inima. Dacă Hristos este Cel care domnește în inima voastră, cuvintele vor dezvălui puritatea, frumusețea și mireasma plăcută a unui caracter modelat de voința Lui.” 2MCP 579.3

Doresc ca în această zi, inima ta să fie casa lui Hristos și din ea semințele iubirii și bunătății să fie aruncate pe calea vieții, iar cuvintele tale să fie o reflectare a companiei distinse pe care ai ales-o!

„Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet şi sănătoase pentru oase.” (Proverbe 16:24)

„Limba dulce este un pom de viaţă, dar limba stricată zdrobeşte sufletul.” (Proverbe 15:4)

„Cuvintele gurii unui om sunt ca nişte ape adânci; izvorul înţelepciunii este ca un şuvoi care curge întruna.” (Proverbe 18:4)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.