Rețeta săptămanii, cu Teodora Moț
Ingrediente:
- 7-8 cartofi medii
- 200g tofu
- 200g maioneză vegetală
- 1 ceapă
- 2 ardei capia sau 2 ardei roșu
- 2 lingurițe vegeta
- 1 linguriță curcuma
- Ulei de măsline
Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie cubulețe și se pun într-o cratiță împreună cu o linguriță de vegeta și apă cât să îi acopere. Se fierb la foc potrivit timp de 15 minute pâna scade apa și sunt pătrunși, dar să nu se zdrobească. Se pot verifica cu ajutorul unei furculițe. Se stinge focul și se lasă cartofii la răcit.
Tocăm ceapa mărunt, la fel si ardeiul capia au ardeiul roșu. Le punem împreună într-o tigaie, turnăm jumătate de cană de apă și le punem la călit timp de 5-7 minute. Când ceapa și ardeiul s-au înmuiat, punem o linguriță de vegeta (dacă toful este sărat, nu mai este nevoie să adăugăm vegeta), curcuma, ulei de măsline și mai lăsăm pe foc 1 minut. Tofu se zdrobește cu ajutorul unei furculițe și se pune în tigaie. Se amestecă cu ceapa și ardeiul călite și se mai ține pe foc timp de 1-2 minute. Rezultă o omletă din tofu pe care o vom adăuga la cartofi.
Cartofii fierți se pun într-un bol, se adaugă omleta din tofu, apoi maioneza vegetală din soia sau caju, după preferință, și se amestecă bine. Se ornează cu ceapă roșie sau ceapă verde, roșii cherry, pătrunjel sau după cum dorește fiecare și se servește.
Poftă bună!
Mulțumim pentru rețetă!