Gândul Zilei

Binecuvântarea încercărilor!

„Cât de minunat, cu ce uluitoare frumusețe a fost modelat orice lucru din natură! Pretutindeni, vedem lucrurile desăvârșite ale Marelui Maestru Artist. Cerurile spun slava Lui; și pământul, care este făcut pentru fericirea omului, ne vorbește despre iubirea Lui neegalată. Suprafața lui nu este o câmpie monotonă, ci munți înalți și vechi se ridică pentru a diversifica peisajul. Sunt izvoare limpezi și văi fertile, locuri frumoase, râuri largi și oceane nesfârșite. Dumnezeu trimite roua și ploaia pentru a împrospăta pământul însetat. Brizele care aduc sănătate, curățind și răcorind atmosfera, sunt controlate de înțelepciunea Sa. El a așezat soarele pe cer pentru a marca ziua și noaptea și prin razele lui vesele dă pământului căldură și lumină, făcând să se dezvolte vegetația. 

Dar, în timp ce bunul nostru Tată ceresc ne-a dat atât de multe lucruri care să ne facă fericiți, El ne-a dat, de asemenea, binecuvântări ce nu se văd. El înțelege nevoile omului căzut și, în timp ce ne-a dat avantaje, pe de o parte, pe de altă parte sunt și necazuri care sunt destinate să ne stimuleze să folosim iscusința pe care ne-a dat-o El. Acestea dezvoltă perseverență, curaj și hărnicie plină de răbdare. Omul a fost așezat într-o lume a durerii, a grijii și a nesiguranței. A fost așezat aici pentru a fi testat, așa cum au fost Adam și Eva, ca să poată dezvolta un caracter drept și să aducă armonie într-un climat de discordie și confuzie.

 Sunt rele pe care omul le poate micșora, dar nu le poate niciodată îndepărta. El trebuie să înfrângă obstacolele și să acționeze asupra celor din jur, și nu să fie modelat de acestea. El are loc să-și folosească talentele pentru a scoate ordine și armonie din confuzie. În această lucrare, poate să aibă ajutor divin, dacă cere acest lucru. Nu este lăsat să se lupte cu ispitele și încercările numai în puterea lui. Ajutorul se află la Acela care este puternic. Isus a părăsit curțile regești ale cerului, a suferit și a murit într-o lume degradată de păcat, ca să-l poată învăța pe om cum să treacă prin încercările vieții și să biruie ispitele ei. Aici avem un model pentru noi.” 5M 312

Pentru tot ceea ce aveți și sunteți, dragi prieteni, sunteți datori lui Dumnezeu. Să îi mulțumim deci și pentru binecuvântatele încercări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.