Gândul Zilei

Testul credinței!

Conform DEX, credinta este faptul de a crede în adevărul unui lucru. Dar, oare credem noi un lucru înainte ca să avem certitudinea deplină despre acesta?

DEX-ul biblic” definește credința ca fiind „o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd”. (Evrei 11:1). În același capitol din Evrei îl regăsim numit ca un exemplu remarcabil al credinței pe Avraam (tatăl tuturor credincioșilor). Istoria biblică care confirmă acest aspect este momentul în care Dumnezeu vine cu o cerere la Avraam, și anume, de a-l aduce ca jertfă pe Isaac, fiul făgăduit prin care toate familiile pământului urmau să fie binecuvântate. Această cerere, privită omenește, părea să distrugă orice perspectivă a împlinirii făgăduinței că sămânța lui avea să fie mai mare decât nisipul mării și stelele cerului, prin Isaac. Părea ca o acțiune pe care Dumnezeu ar fi cerut-o chiar împotriva făgăduinței pe care El i-a dat-o lui Avraam. Dar aici se vede frumusețea credinței lui Avraam. Fără nici-o scuză și nici un murmur, el a crezut că Cel ce putea salva și aduce viața avea să îl învie pe Isaac din moarte și astfel făgăduința lui Dumnezeu urma negreșit să fie împlinită. Mai mult decât atât, lui Avraam i se descoperă întreg planul de mântuire și astfel credința sa îl califică drept tatăl tuturor credincioșilor. Credință mai mare nu poate exista.

Ai privit vreodată credința ca pe un capital primit? Conform capitolului 12 din Romani, dispunem de o măsură de credință pe care a împărțit-o Dumnezeu fiecăruia. Ea crește pe măsură ce este exersată în însușirea Cuvântului lui Dumnezeu. Pentru a ne întări credința, trebuie să fim în legătură cu Cuvântul. Acest capital va crește dacă prin văile și pe înălțimile acestei lumi vom avea încredere în Cel care făgăduiește și își ține promisiunile. El, cel care a făgăduit binecuvântarea tuturor familiilor credincioase în Avraam, își va ține promisiunea și față de tine!

Doar atunci cănd îl vei crede pe Dumnezeu pe cuvânt, fără nici-o umbră de reținere, vei descoperi că El își împlinește și mai tare fagaduința făcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.