Gândul Zilei

Un singur lucru!

Dacă privim scena biblică a tânărului bogat venit la Isus pentru a afla răspuns la întrebarea: Ce trebuie să fac ca să moștenesc viața veșnică?, mintea noastră va fi luminată de un adevăr important. Putem avea o purtare aleasă, un comportament exterior corect în toate domeniile vieții și, totuși, să ne lipsească un singur lucru. Vorbirea ta poate fi una blândă care induioșează pe orice om căzut, cele zece porunci pot fi păzite cu strictețe încă din copilăria ta, pașii tăi trec nelipsiți pragul bisericii din care provii, tânjești după binecuvântări spirituale și totuși îți lipsește un singur lucru.

De ce este atât de important acest singur lucru? Acest lucru care îți lipsește arată faptul că inima ta este împărțită. Acest lucru este devotamentul tău pentru Hristos și pentru a înțelege și mai mult acest adevăr, analizează răspunsul lui Isus. „Îţi lipseşte un lucru; du-te de vinde tot ce ai, dă la săraci, şi vei avea o comoară în cer. Apoi vino, ia-ţi crucea şi urmează-Mă.” Ce îi cere Isus de fapt? Să renunțe la ceea ce făcea ca închinarea lui să nu fie una autentică, să accepte planul Cerului pentru el și să se identifice în Hristos. Pentru tânărul bogat, singurul lucru care îl despărțea de o părtășie cu Hristos erau posesiunile lumești. „Poate că el obținuse de la viață tot ce-și dorea. Dar mai lipsea totuși un lucru, unul singur! Să-și vândă și să-și împartă marea bogăție și să I se alăture lui Isus — și atunci, singurul lui punct slab ar fi fost îndreptat. Acționând astfel, ar fi înlăturat din viața lui interesele personale și ar fi umplut-o, în locul acestora, cu dragostea lui Dumnezeu. Isus i-a cerut să aleagă între bogăția pământească și valoarea cerească.” CFD 27.4

Poate îți lipsește și ție un singur lucru, sau poate mai multe. Nu te lăsa mâhnit și nu pleca întristat de tot de la Isus. Oricare ar fi acest lucrul care te împiedică să trăiești bucuria unei relații puternice cu El, adu-ți aminte că tot ceea ce poți avea vine din mâna Lui, iar avându-L pe EL, ai totul. Nu există nimic în lumea aceasta pentru care merită să jertfești bucuria unei veșnicii alături de Cel care te prețuiește infinit de mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.