Ingrediente:
- 50 g curmale
- 100 g fulgi de ovăz mărunți
- 100 g fistic
- 50 g merișoare
- 50 g caju
- nucă de cocos sau fistic pentru decor
Se pun curmalele si merișoarele la hidratat în apă călduță pentru jumătate de oră. Fisticul și caju se macină într-un robot (chopper), apoi se adaugă și fulgii de ovăz. Se scurge apa de pe fructe, apoi se pun și acestea în robot și se mixează împreună cu celelalte ingrediente. Dacă compoziția e prea tare, se mai poate adăuga puțină apă. Se formează biluțe, care se tăvălesc prin fulgi de nucă de cocos, sau fistic măcinat. Se pun la frigider pentru 2-3 ore, apoi se pot servi. Poftă bună!
Știai că….?
Semințele de fistic sunt una dintre cele mai bogate surse alimentare de vitamina B6. Vitamina B6 este implicată în reglarea glicemiei și formarea hemoglobinei, producerea de serotonină (hormonul care reglează starea de spirit) și norepinefrină (hormon care ajută la gestionarea stresului). De asemenea, fisticul este o sursă importantă de potasiu, o porție de 28 g fistic conținând mai mult potasiu decât o banană.