Gândul Zilei

Ce realizează harul lui Dumnezeu în viața noastră: schimbă voința noastră încăpățânată într-o voință sfințită

Ca niște robi ai lui Hristos, care fac din inimă voia lui Dumnezeu.” (Efeseni 6:6)

Nimeni să nu zică: „Eu nu pot să-mi înving defectele de caracter.” Căci, dacă aceasta este hotărârea voastră, atunci nu puteți avea viață veșnică. Imposibilitatea stă în întregime în voința voastră. Faptul de a nu putea stă, în realitate, în faptul de a nu vrea. Adevărata dificultate o constituie stricăciunea inimii nesfințite și faptul că nu vrem să ne supunem voinței lui Dumnezeu. Când veți avea în inimă dorința hotărâtă de a învinge, atunci veți avea și dispoziția de a învinge, veți cultiva acele trăsături de caracter care sunt de dorit și vă veți angaja în acest conflict cu eforturi ferme și perseverente. Veți fi în permanență vigilenți cu defectele voastre de caracter și veți adopta practici drepte în lucrurile mici. Greutatea obținerii victoriei se va diminua pe măsură ce inima va fi sfințită prin harul lui Hristos. (Youth’s Instructor, 7 septembrie 1893)

Ce lucrare s-ar fi putut face pentru noi dacă voința noastră mândră și încăpățânată s-ar fi contopit cu totul cu voința lui Dumnezeu, iar sufletele noastre ar fi fost înălțate de la cele pământești într-o atmosferă mai înaltă, mai curată! (Youth’s Instructor, 26 iulie 1894)

Încăpățânarea și mândria sunt rele care au transformat îngeri în demoni și au zăvorât porțile cerului pentru ei. (Pacific Health Journal, ianuarie 1890)

Nu-ți poți controla impulsurile, emoțiile așa cum ai dori, dar îți poți controla voința și poți face o schimbare totală în viața ta. Prin predarea voinței tale lui Hristos, viața ta va fi ascunsă cu Hristos în Dumnezeu și aliată cu puterea ce este mai presus de toate domniile și puterile. Vei avea tărie de la Dumnezeu, care te va lega strâns de puterea Sa, și o lumină nouă, lumina credinței celei vii, îți va fi la îndemână. (…) Va fi atunci în tine o putere, un zel și o simplitate care te vor face un instrument șlefuit în mâinile lui Dumnezeu. (Solii pentru tineret, pp. 152–153)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.