Rețeta Săptămânii

Conopidă la cuptor

Ingrediente:

  • 1 conopidă de aproximativ 500gr
  • 200gr smântână de caju
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriță de coriandru măcinat

Conopida se spală și se taie buchețele, apoi o punem în apă clocotită cu sare și o fierbem cca 10 minute. În timp ce conopida fierbe pregătim un sos din 200gr smântână de caju, 3 căței de usturoi, o linguriță boia dulce, jumătate de linguriță de sare și o linguriță de coriandru măcinat. Usturoiul se zdrobește și se amestecă apoi cu smântâna și celelalte condimente. După ce conopida a fiert, se strecoară, se trece puțin sub jet de apă rece și se lasă la scurs. Se trece apoi fiecare buchețel prin sosul pregătit, se așează pe o tavă și se dă la cuptor. Se coace cca 30 minute la 200 grade celsius. După ce s-a copt se servește ca atare sau alături de un sos tzatziki.

Ingrediente și mod de pregătire pentru sosul tzatziki:

– amestecăm 200gr de iaurt de caju, 2 linguri de lămâie, un castravete tocat fin și 2 fire de mărar verde tocat. Pentru decor putem folosi ceapă roșie și pătrunjel verde.

Poftă buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.