Ingrediente:
- 1 conopidă de aproximativ 500gr
- 200gr smântână de caju
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță boia dulce
- 1/2 linguriță de sare
- 1 linguriță de coriandru măcinat
Conopida se spală și se taie buchețele, apoi o punem în apă clocotită cu sare și o fierbem cca 10 minute. În timp ce conopida fierbe pregătim un sos din 200gr smântână de caju, 3 căței de usturoi, o linguriță boia dulce, jumătate de linguriță de sare și o linguriță de coriandru măcinat. Usturoiul se zdrobește și se amestecă apoi cu smântâna și celelalte condimente. După ce conopida a fiert, se strecoară, se trece puțin sub jet de apă rece și se lasă la scurs. Se trece apoi fiecare buchețel prin sosul pregătit, se așează pe o tavă și se dă la cuptor. Se coace cca 30 minute la 200 grade celsius. După ce s-a copt se servește ca atare sau alături de un sos tzatziki.
Ingrediente și mod de pregătire pentru sosul tzatziki:
– amestecăm 200gr de iaurt de caju, 2 linguri de lămâie, un castravete tocat fin și 2 fire de mărar verde tocat. Pentru decor putem folosi ceapă roșie și pătrunjel verde.
Poftă buna!