Gândul Zilei

Răscumpărarea, prin bogățiile harului lui Dumnezeu

„În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogățiile harului Său, pe care l-a răspândit din belșug peste noi prin orice fel de înțelepciune și de pricepere.” (Efeseni 1:7,8)

El [Hristos] a venit (…) ca să ne înalțe și să ne înnobileze puterile mintale, astfel încât eforturile noastre în această viață să nu fie canalizate greșit și pierdute. (…)

Domnul Isus Hristos a venit ca să-l întărească pe orice căutător zelos al adevărului. A venit ca să ni-L descopere pe Tatăl. Nu a lăsat nimic să-I abată mintea de la marea lucrare de restaurare a imaginii morale a lui Dumnezeu în om. Iar noi trebuie să vedem că lucrarea mare și importantă ce se cere de la noi este să primim asemănarea divină, să ne pregătim un caracter pentru viața viitoare. Trebuie să ne însușim adevărurile cerești astfel încât să le folosim în aspectele practice ale vieții. Și trebuie să luăm cu noi comoara cunoașterii care ne pregătește pentru viața ce se măsoară cu viața lui Dumnezeu.

Cunoașterea lui Dumnezeu este înaltă cât cerul și largă cât pământul întreg. (…) Numai cei ce citesc Scriptura având conștiința faptului că ea este vocea lui Dumnezeu care le vorbește sunt adevărați învățăcei. Ei tremură în fața Cuvântului lui Dumnezeu; căci pentru ei este o realitate vie. Îl studiază, sapă adânc după comoara ascunsă. Își deschid înțelegerea și inima pentru a primi și se roagă pentru harul ceresc, se roagă să se poată pregăti pentru viața veșnică viitoare. Când torța cerească este așezată în mâna sa, omul își vede fragilitatea, infirmitatea și situația disperată în care se află atunci când caută neprihănirea în sine însuși. El vede că în el însuși nu este nimic care să-l recomande înaintea lui Dumnezeu. Se roagă ca Duhul Sfânt, reprezentantul lui Hristos, să-i fie întotdeauna călăuză, să-l conducă în tot adevărul. (…) Adevărata educație constă în toate acele cunoștințe dobândite în această viață de probă care ne fac apți să stăm în compania sfinților în lumină. Ea ne aduce binecuvântări nouă și altora în această viață și ne va asigura viața veșnică viitoare, cu toate bogățiile ei nepieritoare. (Youth’s Instructor, 27 octombrie 1898)

Hristos are o vistierie plină de daruri prețioase pentru fiecare suflet. (Manuscript 50, 1893)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.