Gândul Zilei

Urmăm exemplul lui Hristos luând parte la serviciul Cinei Domnului

Tot astfel, după cină, a luat paharul și a zis: „Acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de câte ori veți bea din el.” (1 Corinteni 11:25)

Hristos Se afla la trecerea dintre cele două sisteme și cele două mari sărbători ale lor. (…) În timp ce mânca Paștele cu ucenicii, a instituit în locul acestui sistem slujba care avea să amintească de jertfa Sa cea mare. Sărbătoarea națională a iudeilor trebuia să fie desființată pentru totdeauna. Slujba rânduită de Hristos trebuia să fie îndeplinită de urmașii Lui în toate țările și în toate timpurile. (…) Această orânduire trebuie să se serbeze până la a doua venire a Lui în slavă și putere. (Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, pp. 652–653)

În cadrul acestor orânduieli ale Sale se întâlnește Hristos cu poporul Său și îi dă puteri prin prezența Sa. (…) Toți cei ce vin cu credință la El vor fi extrem de binecuvântați. Toți cei ce neglijează aceste ocazii de privilegii dumnezeiești vor pierde. Despre ei se poate spune foarte bine: „Nu sunteți toți curați” (Ioan 13:11). (…)

Dar serviciul de împărtășire nu trebuie să fie o ocazie de întristare. Nu acesta a fost scopul Lui. (…) Nu trebuie să dezgroape neînțelegerile cu frații lor. Serviciul pregătitor a cuprins toate acestea. (…) Acum, ei vin să-L întâlnească pe Hristos. Nu trebuie să stea în umbra crucii, ci în lumina ei mântuitoare. Trebuie să-și deschidă sufletul în fața razelor strălucitoare ale Soarelui Neprihănirii. Cu inima curățită prin sângele scump al lui Hristos, în deplină cunoștință a prezenței Lui, deși nevăzut, ei urmează să audă cuvintele: „Vă las pacea, vă dau pacea Mea” (Ioan 14:24). (…)

Serviciul de împărtășire arată spre a doua venire a lui Hristos. El a fost destinat să țină vie în mintea ucenicilor această speranță. (…) În necazul lor, ei au găsit mângâiere în speranța că El va reveni. Neprețuit a fost pentru ei gândul: „Ori de câte ori mâncați din pâinea aceasta și beți din paharul acesta, vestiți moartea Domnului până va veni El” (1 Corinteni 11:26). (Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, pp. 656–659)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.