Rețeta săptămanii, cu Teodora Moț
Ingrediente:
-2 vinete mari
-2 cepe medii sau 3 mai mici
-2 morcovi
-3 roșii
-tofu
Pentru rețeta de vinete în straturi la cuptor avem nevoie de 2 vinete mari pe care le spălăm, le curațăm parțial de coajă (pijama), apoi le tăiăm felii rotunde. Le punem într-un bol, le presărăm cu sare și le lăsăm timp de 10-15 minute. Clătim de sare și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dăm la cuptor la tempretura de 200 grade, timp de 20 minute.
Începem să pregătim sosul: tăiem ceapa mărunt, ardeiul cubulețe, morcovii îi radem pe răzătoarea mică, iar roșiile tot pe răzătoare. Le punem într-o tigaie și le dăm la foc mic în jumătate de cană de apă. Adăugăm și puțină sare sau vegeta naturală. Când s-au înmuiat pe jumătate adăugăm și pasta de roșii. Mai călim încă 10 minute apoi, spre final, adăugăm 2 linguri de ulei de măsline și mai lăsăm compoziția încă 5-7 minute.
Scoatem de la cuptor vinetele, le ungem cu ulei de măsline și le lăsăm la răcit. Pregătim un vas termorezistent și când sosul este gata, începem să așezăm straturile. Primul strat va fi cel de sos, apoi vom continua astfel: un strat vinete, un strat sos sos, tofu răzuit. Presărăm cu pătrunjel verde tocat.
Dăm la 180 grade, 25-30 minute, până se rumenește pe deasupra.
Poftă bună!