Gândul Zilei

El cunoaște mai dinainte nevoile noastre!

„Tatăl vostru știe de ce aveți trebuință mai înainte ca să-I cereți voi.” – Matei 6:8

Dacă Dumnezeu, Artistul divin, dă unor simple flori, care pier într-o zi, un colorit delicat şi variat, cu atât mai mare grijă va avea El de aceia care sunt creaţi după chipul Său?… Dacă oamenii iubesc și ascultă de Dumnezeu şi îşi fac partea, Dumnezeu Se va îngriji de toate nevoile lor… Nici un om nu poate adăuga nici chiar un centimetru la statura sa, oricât de doritor ar fi el să facă acest lucru. Nu este mai puțin irațional să fii îngrijorat de ziua de mâine şi de nevoile ei. Fă-ți datoria şi încrede-te în Dumnezeu; căci El știe de ce lucruri ai nevoie. El veghează asupra noastră cu mai multa bunătate decât o face o mamă la căpătâiul unui copil suferind… În necazuri şi suferințe, Dumnezeu este un prieten, protector în nenorocire, un ocrotitor în mii de primejdii, pe care noi nu le vedem. (RH/18 sept. 1888).

Dumnezeu locuieşte în fiecare cămin: El aude fiecare cuvânt care este rostit, ascultă fiecare rugăciune care este înălțată, cunoaşte necazurile şi dezamăgirile fiecarui suflet, ia în consideraţie felul în care se poartă cineva cu tatăl, mama, sora, prietenul şi vecinul său. El răspunde nevoilor noastre şi iubirea, mila şi harul Său se revarsă continuu, spre a satisface nevoile noastre… În grija Sa putem să ne încredem deplin. (C.M.F./108).

Dumnezeu ajută pe cei slabi şi întăreşte pe cei ce nu au putere. În locurile unde încercarile, conflictele şi sărăcia sunt cele mai mari, lucrătorii lui Dumnezeu trebuie să se bucure de o ocrotire mai mare. Acelora care lucrează în mijlocul conflictelor Dumnezeu le spune: „Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă.” – Ps. 121:5.

Domnul Se adaptează nevoilor noastre speciale. El este o umbră pe mâna noastră cea dreapta. El merge alături de noi, gata să suplinească toate nevoile noastre. El stă foarte aproape de cei care sunt angajați în slujirea Lui. El cunoaşte pe fiecare pe nume. O, ce asigurare avem din partea iubirii pline de bunătate a Domnului Hristos. (3 BC/1153).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.