Gândul Zilei

Îngrijorat de ziua de mâine?

“Domnul nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.” Psalmii 84, 11

Recent am urmărit un reportaj care întreba diverși cetățeni: Ce vă îngrijorează la ziua de mâine? Majoritatea răspunsurilor puneau pe primul loc condițiile economice din țara noastră, războaiele actuale, sănatatea trupească sau un viitor incert. M-am gândit, oare eu în calitate de creștin, ce răspuns aș da la asemenea întrebare? Probabil aș enumera și eu neajunsurile mele, temerile și incertitudinile legate de viitor. Dar imediat mi-a venit în minte versetul din Evanghelia după Matei care spune: “Ajunge zilei necazul ei.” Ce înseamnă acest lucru? Să fiu nepăsător sau îngrijorarea să o transform în încredere?

„Dacă te-ai predat lui Dumnezeu, ca să faci lucrarea Lui, nu trebuie să te îngrijorezi de ziua de mâine. Întâmplările zilei de mâine, care sunt ascunse de ochii tăi, sunt descoperite ochilor Aceluia care este Atotputernic. Și, dacă credem într-adevăr că Domnul ne iubește și vrea să ne facă bine, vom înceta să ne mai frământăm în ce privește viitorul. Îndeplinirea cu credincioșie a datoriilor zilei de astăzi este cea mai bună pregătire pentru încercările de mâine. Nu îngrămădiți laolaltă toate răspunderile și grijile zilei de mâine, adăugându-le zilei de azi. Acela care v-a dat viața cunoaște nevoia voastră de hrană și o împlinește. Acela care a creat corpul nu este nepăsător față de nevoile voastre de îmbrăcăminte. Cel ce a dat un dar mare nu va da și tot ce mai trebuie, ca să-l facă deplin? Îngrijorarea este oarbă și nu poate vedea viitorul; dar Isus vede sfârșitul de la început. În orice dificultate, El are o cale pregătită pentru a aduce ușurare. ” CMF 100

Numai o zi este a noastră, și în timpul acestei zile trebuie să trăim pentru Domnul. Pentru această singură zi, trebuie să punem în mâinile lui Isus, într-o servire solemnă, toate intențiile și planurile noastre, aruncând toate îngrijorările noastre asupra Lui, pentru că El ne poartă de grijă. “Căci știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.” (Ieremia 29.11.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.