Gândul Zilei

O perlă pentru veșnicie!

„Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul?” Matei 16:26

V-ați gândit vreodată care este cea mai nobilă lucrare în care ne putem angaja, lucrare în care să depunem efort și care să merite să subordoneze orice alt obiectiv măreț în această viață?

Formarea unui caracter bun este mai prețios decât orice posesiune pe care o putem deține pe acest pământ, iar lucrarea de clădire a acestuia depinde de orice faptă a vieții, chiar oricât de neînsemnată ar părea ea în ochii noștri. În această lucrare orice neglijență, fie ea și una mică, nu doar că oprește progresul de consolidare a caracterului, ci poate ruina ceea ce până în acel punct s-a realizat. Astfel, toată energia ființei noastre trebuie să fie direcționată spre acest scop și nu vom putea lăsa nici o rezervă irosită în lucuri fără importanță. Reușita va depinde doar de deciziile noastre personale.

Vi se pare o lucrare imposibil de realizat? Vă înspăimântă imperfecțiunile de caracter? Defectele pot fi învinse. Nimeni să nu zică: „Nu pot să-mi corectez defectele de caracter”. Imposibilitatea rezidă în propria voastră alegere. Dacă nu vreţi, nu puteţi învinge. Adevărata dificultate izvorăşte dintr-o inimă coruptă şi nesfântă şi din lipsa dispoziţiei de a vă supune conducerii lui Dumnezeu.

„Adevărata educaţie nu ignoră valoarea cunoaşterii ştiinţifice sau realizările literare; dar, mai presus de informaţie, preţuieşte puterea; mai presus de putere, bunătatea; mai presus de realizările intelectuale, caracterul. Lumea nu are nevoie atât de mult de oameni care au un intelect extraordinar, pe cât are nevoie de oameni cu un caracter nobil. Ea are nevoie de oameni al căror talent să fie condus de o principialitate statornică.” MCP 108.3

Zidește caracterul tău ca un edificiu pe care Dumnezeu și îngerii să îl admire pentru armonia cu Modelul divin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.