Ingrediente:
- 5-6 cartofi de mărime medie
- 1/4 rădăcină țelină
- 1 morcov mare
- 1 ceapă mare
- 5 căței de usturoi
- 1 buchet broccoli de aprozimativ 300g
- 1 lingură vegeta naturală
- 150g smântână vegetală
- sare
Curățăm legumele, le spălăm și apoi tăiem bucăți morcovul, țelina, ceapa. Broccoli tăiem bucățele mici. Pregătim o cratiță în care punem la fiert cu puțină vegeta naturală zarzavaturile și usturoiul. În altă cratiță pregătim apă cu sare și o punem la foc. Tăiem broccoli bucățele și le așezăm într-o sită pentru fiert la abur în apa care fierbe. Îl fierbem 5-7 minute la abur până intră furculița în el. Scurgem apa și îl trecem imediat sub jet de apă rece. Verificăm zarzavatul. Dacă este fiert pe jumătate, adăugăm și cartofii și mai lăsăm să fiarbă încă circa 15 minute. La final, luăm cratița de pe foc și mixăm în blender sau cu blenderul vertical. Se amestecă și cu smântâna vegetală și se adaugă și 3-4 bucăți de broccoli. Se potrivește de sare și se servește cu buchețele de broccoli. Poftă bună!