Gândul Zilei

El a depins în totul de puterea divină

„Isus a luat din nou cuvântul și le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând, și tot ce face Tatăl, face și Fiul întocmai.” (Ioan 5:19)

Isus este modelul desăvârșit, și este datoria și privilegiul fiecărui copil și tânăr să copieze acest model. Copiii să nu uite că Isus, copil fiind, luase asupra Sa natura umană, era într-o fie asemănătoare cu a păcatului, și a fost ispitit de Satana așa cum sunt ispitiți toți copiii. El a putut să reziste ispitei lui Satana prin dependența Sa de puterea divină a Tatălui Său ceresc, deoarece Se supunea voinței Sale și asculta de toate poruncile Sale. El a păzit rânduielile, preceptele și legile Tatălui Său. A căutat în permanență sfatul lui Dumnezeu și a ascultat de voința Lui.

Este privilegiul și datoria fiecărui copil de a păși pe urmele pașilor lui Isus. (…) Domnului Isus Îi va face plăcere ca fiecare copil să-I ceară virtuți spirituale, să vină la El cu toate nedumeririle și încercările lor; căci El știe cum să ajute copiii și tinerii, pentru că și El a fost copil și a fost, cândva, supus tuturor încercărilor, dezamăgirilor și nedumeririlor la care sunt supuși copiii și tinerii. Făgăduința lui Dumnezeu le este făcută atât copiilor și tinerilor, cât și celor maturi. Ori de câte ori Dumnezeu face o făgăduință, copiii și tinerii să o transforme într-o cerere și să Îl roage pe Domnul să facă și pentru ei, potrivit cu experiența lor, acele lucruri pe care le-a făcut pentru Isus, singurul Său Fiu, atunci când – aflat în nevoie, ca om – L-a căutat pe Dumnezeu, cerându-I lucrurile de care avea nevoie. Fiecare binecuvântare pe care Tatăl le-o oferă celor cu o experiență mai matură le este oferită și copiilor și tinerilor prin Isus Hristos. (Youth’s Instructor, 23 august 1894)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.