Gândul Zilei

El nu s-a amestecat printre cei ce aveau putere

„Împărăția Mea nu este din lumea aceasta”, a răspuns Isus. „Dacă ar fi Împărăția Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu dat în mâinile iudeilor, dar, acum, Împărăția Mea nu este de aici.” (Ioan 18:36)

În lumea religioasă de azi, sunt mulți care, în opinia lor, lucrează pentru întemeierea Împărăției lui Hristos ca organizație pământească, lumească. Ei doresc să facă din Domnul stăpânitorul regatelor lumii acesteia, conducător în curțile, în taberele și în adunările ei legislative, în palatele și în piețele ei. Ei așteaptă ca El să domnească prin prevederi legale, impuse de autoritatea omenească. Deoarece acum Hristos nu este aici în persoană, ei vor căuta să acționeze în locul Lui. (…) Stabilirea unei asemenea împărății este ceea ce doreau iudeii din zilele lui Hristos. (…) Dar El a zis: „Împărăția Mea nu este din lumea aceasta” (Ioan 18:36). El nu dorea un tron pământesc.

Cârmuirea sub care trăia Isus era coruptă și opresivă; în toate părțile erau abuzuri strigătoare: extorcare, intoleranță și cruzime. Cu toate acestea, Mântuitorul n-a încercat să facă reforme civile. El n-a atacat abuzurile naționale, nici nu i-a condamnat pe dușmanii națiunii. Nu s-a amestecat în treburile celor care dețineau autoritatea sau care se ocupau de administrație. El, care ne-a fost pildă, S-a ținut departe de guvernele pământești. Nu pentru că era indiferent la suferințele oamenilor, ci pentru că leacul nu era în măsuri omenești exterioare. Pentru a avea succes, tratamentul trebuie să ajungă la fiecare în mod individual și trebuie să înnoiască inima.

Împărăția lui Hristos nu va fi întemeiată prin hotărârile tribunalelor, consiliilor sau ale adunărilor legislative, nici prin patronajul oamenilor mari ai lumii, ci prin sădirea naturii lui Hristos în natura omenească prin lucrarea Duhului Sfânt. „Tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu, născuți nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu” (Ioan 1:12,13). (Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, p. 509)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.