Gândul Zilei

În faptul de a arăta lumii atributele părintești ale Tatălui Său

„Cum se îndură un tată de copiii lui, așa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El.” (Psalmii 103:13)

În toate faptele milostive pe care le-a făcut, Isus a căutat să imprime în mintea oamenilor atributele părintești ale lui Dumnezeu, bunătatea Lui. În toate învățăturile Sale, El căuta săi învețe pe oameni adevărul minunat, că „atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică” (Ioan 3:16). Isus vrea să înțelegem iubirea Tatălui și caută să ne atragă la El prezentând îndurarea Sa părintească. El vrea ca întregul nostru orizont de vedere să fie plin de desăvârșirea caracterului lui Dumnezeu. În rugăciunea înălțată pentru ucenicii Săi, El spune: „Eu Te-am proslăvit pe pământ, am sfârșit lucrarea pe care Mi-ai dat-o s-o fac. Și acum, Tată, proslăvește-Mă la Tine Însuți cu slava pe care o aveam la Tine înainte de a fi lumea” (Ioan 17:4,5).

Isus a venit în această lume pentru a ilustra caracterul lui Dumnezeu în propria Sa viață și a înlătura reprezentările greșite despre Dumnezeu care își aveau originea în Satana; El i-a revelat omului slava lui Dumnezeu. Numai trăind între oameni a putut să le arate mila, compasiunea și iubirea Tatălui Său ceresc; căci numai prin acțiuni de bunătate putea să prezinte harul lui Dumnezeu. Necredința oamenilor era profund înrădăcinată, și, cu toate acestea, n-au putut să reziste în fața mărturiei exemplului Său dumnezeiesc și a faptelor Sale pline de iubire și adevăr. (Youth’s Instructor, 15 decembrie 1892)

Bunătățile providenței lui Dumnezeu vorbesc fiecărui suflet, confirmând mărturia lui Hristos despre suprema bunătate a Tatălui Său. Domnul dorește ca poporul Lui să înțeleagă că binecuvântările revărsate asupra oricărui obiect al creației sunt proporționale cu locul pe care îl ocupă obiectul respectiv pe scara creației. Dacă până și nevoile animalelor necuvântătoare sunt împlinite, ne putem imagina oare ce binecuvântări va revărsa El asupra ființelor făcute după chipul Său? (General Conference Bulletin, 1 octombrie 1899)

Dumnezeu este dragoste și Îi pasă de noi. „Cum se îndură un tată de copiii lui, așa Se îndură Dumnezeu de cei ce se tem de El.” (Youth’s Instructor, 14 decembrie 1893)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.