Gândul Zilei

Mintea să fie ațintită asupra lui Hristos

„Cine umblă fără prihană umblă fără teamă, dar cine apucă pe căi strâmbe se dă singur de gol.” (Proverbele 10:9)

Primul pas făcut pe calea vieții este acela de a ne păstra mintea ațintită la Dumnezeu, de a avea permanent înaintea ochilor temerea de El. O singură ocazie în care ne îndepărtăm de la integritatea morală tocește conștiința și deschide ușa pentru următoarea ispită. „Cine umblă fără prihană umblă fără teamă, dar cine apucă pe căi strâmbe se dă singur de gol.” Ni se poruncește să-L iubim pe Dumnezeu mai mult decât orice și pe aproapele nostru ca pe noi înșine, dar experiența vieții de zi cu zi ne arată că această lege este neglijată. Onestitatea în comportament și integritatea morală ne vor aduce favoarea lui Dumnezeu și vor face din persoana care le posedă o binecuvântare pentru ea însăși și pentru societate; dar în mijlocul diferitelor ispite care ne asaltează din toate părțile, este imposibil să ne păstrăm o conștiință curată și aprobarea Cerului fără ajutor divin și fără a adera strict la principiul de a iubi cinstea de dragul dreptății.

Un caracter care să fie aprobat de Dumnezeu și de oameni este preferabil bogăției. Temelia trebuie așezată solid și adânc, pe stânca Isus Hristos. Prea mulți mărturisesc că zidesc pe adevărata temelie, dar prin comportamentul lor necontrolat arată că zidesc pe nisip mișcător; dar furtuna cea mare le va mătura temelia și vor rămâne fără adăpost. (…) Văd oare aceste persoane viitorul? Sau ochii lor sunt prea întunecați ca să poată vedea prin ceața plină de miasme a deșertăciunilor lumești că onoarea și integritatea nu sunt răsplătite în moneda acestei lumi? Va răsplăti oare Dumnezeu virtutea cu niște simple succese lumești? El le-a scris numele pe palmele Sale, ca moștenitori ai unor onoruri veșnice, ale unor bogății nepieritoare. (Signs of the Times, 7 februarie 1884)

Concentrarea pe frumusețea, bunătatea, mila și iubirea lui Isus întărește puterile mintale și morale și, în timp ce mintea este antrenată să facă lucrările lui Hristos, să asculte de El, vă veți pune în mod regulat întrebarea: „Este aceasta calea Domnului?” (CBAZȘ, vol. 3, p. 1150)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.