Gândul Zilei

Întoarceți-vă mintea de la ce e artificial la ce e natural!

„Când privesc cerurile – lucrarea mâinilor Tale – luna și stelele pe care le-ai făcut, îmi zic: „Ce este omul, ca să Te gândești la el? Și fiul omului, ca să-l bagi în seamă?”” (Psalmii 8:3,4)

Dumnezeu ne încurajează să contemplăm lucrările Sale din lumea naturală. El dorește să ne întoarcem mintea de la studierea a ceea ce este artificial spre ceea ce este natural. Vom înțelege mai bine acest lucru atunci când ne vom ridica ochii spre dealurile lui Dumnezeu și vom contempla lucrările create de mâinile Lui. Mâna Sa a modelat dealurile și le-a așezat în echilibru pe poziția lor, astfel încât să nu se miște decât la porunca Lui. Vântul, soarele, ploaia, zăpada și gheața sunt slujitori care Îi aduc la îndeplinire voia.

Iubirea și bunăvoința lui Dumnezeu pot fi văzute de către creștin în fiecare dar primit din mâinile Lui. Frumusețile naturii sunt un subiect de meditație. Studiind frumusețea naturală care ne înconjoară, mintea este înălțată prin natură la Autorul a tot ceea ce este frumos. Toate lucrările lui Dumnezeu vorbesc simțurilor noastre, preamărindu-I puterea și înălțându-I înțelepciunea. Fiecare lucru creat are farmecul lui, care prezintă interes pentru copiii lui Dumnezeu și le modelează gustul astfel încât să pună aceste prețioase dovezi ale iubirii lui Dumnezeu mai presus de lucrările iscusinței omenești.

În cuvinte de o intensă ardoare, profetul Îl preamărește pe Dumnezeu în lucrările create de El: „Când privesc cerurile – lucrarea mâinilor Tale – luna și stelele pe care le-ai făcut, îmi zic: «Ce este omul, ca să Te gândești la el? Și fiul omului, ca să-l bagi în seamă?»” (Psalmii 8:3,4). (Youth’s Instructor, 24 martie 1898)

Lumea aceasta, plină de oameni care iubesc plăcerile și distracțiile, este întotdeauna însetată după ceva nou și interesant. Și cât de puțin timp și cât de puțină atenție I se acordă Creatorului cerului și pământului! Dumnezeu face apel la făpturile Sale să își întoarcă privirea de la confuzia din jurul lor și să admire lucrarea mâinilor Lui. Corpurile cerești sunt demne de contemplație. Dumnezeu le-a făcut pentru binele omului, și, în timp ce studiem lucrările Sale, îngerii lui Dumnezeu vor fi lângă noi ca să ne ilumineze mintea. (Manuscript 96, 1899)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.