Ingrediente:
- 1 ceapă
- 1 ardei capia sau roșu
- 2 morcovi mici
- 100g fasole verde proaspătă sau congelată
- 200g mazăre verde proaspătă sau congelată
- 200 g tofu
- 1 legătură pătrunjel verde
- ulei de măsline
- vegeta naturală
- curcuma
Pregătim ingredientele astfel: ceapa o tăiem mărunt și o punem în tigaie, ardeiul îl tocăm cubulețe, iar morcovul îl tăiem felii subțiri. Le punem peste ceapă. Tofu îl tăiem cubulețe, tocăm și pătrunjelul mărunt. În tigaia cu ceapă, ardei și morcovi, o jumătate de cană de apă și punem tigaia pe foc să se călească legumele. Când s-au înmuiat pe jumătate, adăugăm fasolea verde și mazărea (congelate). Dacă le folosim proaspete ar trebui să le opărim în prealabil sau le punem de la început împreună cu ceapa. Adăugăm și o linguriță vegeta naturală și un vârf de cuțit de curcuma. Amestecăm și mai lăsăm pe foc până scade compoziția și legumele sunt pătrunse. La final, adăugăm tofu și ulei de măsline și mai lăsăm câteva minute pe foc amestecând. Punem și pătrunjelul și stingem focul. Este o variantă foarte bună pentru cină sau prânz.
Poftă bună!