Gândul Zilei

Confirmarea divină! (p3/4)

„Iată Robul Meu, pe care-L sprijin, Alesul Meu, în care Îşi găseşte plăcere sufletul Meu.” Isaia 42:1

A doua ocazie când vocea Tatălui ceresc a fost auzită exclamând „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea; de El să ascultați!” a fost într-un cadru mult mai restrâns. Dacă la botezul Domnului Isus dintr-o mare mulțime de oameni doar o mică parte împreună cu Ioan au înțeles viziunea cereasca, iată că pe muntele schimbării la față Isus alege doar trei ucenici, cărora dorește să le descopere evenimentele viitoare.

„Cu toate că au fost biruiți de somn și au auzit numai o mică parte din ce au discutat Hristos și trimișii cerului, ucenicii au primit multă lumină. Ei au fost asigurați de faptul că tot cerul cunoștea păcatul comis de neamul iudeilor prin lepădarea lui Hristos. Lor li s-a dat să vadă mai adânc lucrarea Răscumpărătorului. Ei au văzut cu ochii lor și au auzit cu urechile lor lucruri care întreceau puterea omenească de înțelegere. Ei au fost martori oculari ai slavei Lui și au înțeles că Isus era într-adevăr Mesia, despre care au mărturisit patriarhii și profeții, și că El era recunoscut ca atare de universul ceresc.” HLL 425.2

Mesajul valabil pentru noi astăzi este dat de prezența celor doi trimiși ai cerului. Moise era acolo pentru a-i reprezenta pe cei care vor fi înviați din morți la cea de-a doua venire a lui Isus. Iar Ilie, care a fost ridicat la cer fără a vedea moartea, îi reprezenta pe cei care vor fi preschimbați la cea de-a doua venire a lui Hristos și vor fi nemuritori, fiind luați la cer fără a vedea moartea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.