Gândul Zilei

Ultima lucrare misionară!

„Dumnezeu a avut un singur Fiu şi Acela a fost un misionar şi un medic. O imitaţie slabă a Lui sunt eu sau vreau să fiu… E o mare onoare să fii conlucrător cu Dumnezeu”. – David Livingstone.

O latură măreață a lucrării lui Dumnezeu este descoperită prin cuvintele: misionar medical. A fi misionar medical înseamnă a fi împreună lucrător cu Dumnezeu. Lucrarea medicală misionară, o lucrare de un mare ajutor și o putere pentru cauză, trebuie să fie dusă înainte cu toată grija și înțelepciunea. În această lucrare să nu fie tras nici un fir care să strice modelul frumos care Dumnezeu plănuiește să fie lucrat. Noi trebuie să ne facem partea stând lângă Hristos ca și colaboratori ai Săi. El este capul, noi mâna Lui ajutătoare. El plănuiește ca noi, făcând lucrare medicală misionara, să desfacem poverile grele și să-i eliberăm pe cei apăsați. Să nu închidem ochii la nenorocirea din jurul nostru sau urechile la strigătele de durere ce se înalță întruna. Hristos este cel mai mare misionar pe care l-a cunoscut lumea vreodată. El a venit ca să ridice și să îmbărbăteze pe cei întristați și suferinzi, iar noi trebuie să cooperăm cu El în această lucrare. 

Capitolul cincizeci și opt din Isaia conține adevăr prezent pentru poporul lui Dumnezeu. Aici vedem că atunci când solia este dată lumii, lucrarea misionară medicală trebuie unită cu slujirea Evangheliei. Asupra celor care țin Sabatul Domnului este așezată răspunderea de a face lucrarea milei și dărniciei. Lucrarea medicală misionară trebuie unită cu solia și sigilată cu sigiliul lui Dumnezeu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.