Gândul Zilei

Darurile lui Dumnezeu trebuie să ne întărească și să ne facă neclintiți

„Dumnezeul oricărui har, care v-a chemat în Hristos Isus la slava Sa veșnică, după ce veți suferi puțină vreme, vă va desăvârși, vă va întări, vă va da putere și vă va face neclintiți.” (1 Petru 5:10)

Binecuvântat e sufletul care poate să spună: „Sunt vinovat înaintea lui Dumnezeu, dar Isus este Apărătorul meu. Am călcat legea Sa, nu pot să mă mântuiesc singur, dar fac din sângele prețios ce a curs pe Golgota toată apărarea mea. Sunt pierdut în Adam, dar repus în drepturi în Hristos. Dumnezeu, care a iubit atât de mult lumea, încât L-a dat pe singurul Său Fiu să moară, nu mă va lăsa să pier în timp ce mă pocăiesc și sufletul îmi este plin de remușcări. El nu va privi la mine, căci sunt cu totul nevrednic, ci va privi la fața Unsului Său, la Înlocuitorul și Garantul meu, și va asculta pledoaria Apărătorului meu, care a murit pentru păcatele mele, pentru ca eu să pot fi făcut neprihănirea lui Dumnezeu în El. Privindu-L, voi fi schimbat după chipul și asemănarea Lui. Nu pot să-mi schimb caracterul decât făcându-mă părtaș harului Aceluia care este numai bunătate, neprihănire, milă și adevăr. Dar privindu-L, voi fi umplut de spiritul Său și voi fi transformat asemenea chipului Său.” (…) Inima care este plină de harul lui Hristos se va vedea prin pacea și bucuria ei; și acolo unde locuiește Hristos, caracterul va deveni curat, înălțat, înnobilat și slăvit. (Youth’s Instructor, 8 noiembrie 1894)

Creatorul tuturor lucrurilor dorește să-i iubească pe cei ce cred în singurul Său Fiu ca Mântuitor al lor personal cu aceeași iubire cu care Îl iubește pe Fiul Său. Chiar aici și acum, harul Său este revărsat asupra noastră într-o măsură minunată. El le-a dat oamenilor darul Luminii și Maiestății cerului și, odată cu El, a revărsat toate comorile cerului. Pe lângă darurile multe pe care ni le-a promis pentru viața viitoare, El ne dă daruri mărețe și în viața aceasta și, ca beneficiari ai harului Său, El dorește să ne bucurăm de tot ce ne înnobilează, ne dezvoltă și ne înalță caracterul. (Principiile fundamentale ale educației creștine, p. 234)

Domnul are gata pregătite manifestările cele mai valoroase ale harului Său pentru a întări și încuraja. (Mărturii, vol. 6, p. 413)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.