Gândul Zilei

El a fost ascultător și respectuos

„Măcar că era Fiu, a învățat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit.” (Evrei 5:8)

Dacă doriți să reflectați viața și caracterul lui Hristos, atunci veți fi credincioși și ascultători de părinți. Vă veți manifesta iubirea față de ei printr-o ascultare de bunăvoie. (Youth’s Instructor, 30 august 1894)

Nimeni nu poate fi cu adevărat bun și mare dacă nu a învățat să-și supună voința – mai întâi părinților săi și apoi lui Dumnezeu – și să asculte cu promptitudine. Cei care învață să asculte sunt singurii care sunt apți să comande.

Învățând lecțiile ascultării, copiii nu numai că își onorează părinții și le ușurează poverile, ci sunt și plăcuți Aceluia care are o autoritate mai înaltă decât a lor. „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta” este o poruncă pozitivă. Copiii care își tratează părinții în mod nerespectuos și care nu țin cont de dorințele lor nu numai că îi dezonorează, ci calcă și legea lui Dumnezeu. Cu cât voința proprie este supusă mai de timpuriu voinței părinților și cu cât este mai deplină această supunere, cu atât va fi mai ușor să vă supuneți cerințelor lui Dumnezeu. Nimeni nu poate spera să se bucure de iubirea și binecuvântarea lui Dumnezeu dacă n-a învățat să asculte de poruncile Sale și să se opună ferm ispitei. (Youth’s Instructor, 24 septembrie 1884)

Viața Sa [a lui Hristos] a fost caracterizată de fermitate; cu toate acestea, El a fost întotdeauna respectuos și ascultător. (Youth’s Instructor, 1 septembrie 1873)

El a fost un model desăvârșit pentru toți tinerii. Întotdeauna a avut stimă și respect pentru cei în vârstă. Religia lui Isus nu îl va face niciodată pe vreun copil să fie nepoliticos și nemanierat. (Youth’s Instructor, 8 septembrie 1898)

Ochiul Celui Infinit poate cerceta inima și poate vedea fiecare defect de caracter. El nu îi judecă pe tineri după înfățișarea lor exterioară, ci după bunătatea pe care o au în inimă și care nu poate fi obținută decât prin veghere și rugăciune. (…) El observă comportamentul lor față de părinți și de cei din cercul familiei. Dacă sunt respectuoși, buni, afectuoși și cu adevărat politicoși, (…) caracterele lor sunt înscrise în cărțile cerului ca fiind valoroase. (Youth’s Instructor, 1 septembrie 1873)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.