Gândul Zilei

În biruința asupra apetitului

„Ispititorul s-a apropiat de El și I-a zis: „Dacă ești Fiul lui Dumnezeu, poruncește ca pietrele acestea să se facă pâini!” Drept răspuns, Isus i-a zis: „Este scris: «Omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.»” (Matei 4:3,4)

Marea încercare a lui Hristos în pustiu, din punctul de vedere al apetitului, a fost aceea de a-i lăsa omului un exemplu de renunțare la sine. Acest post prelungit a avut ca scop să-i convingă pe oameni despre păcătoșenia lucrurilor în care se complac cei ce mărturisesc că sunt creștini. Biruința pe care a câștigat-o Hristos în pustiu a avut menirea să-i arate omului păcătoșenia lucrurilor în care el găsește atâta plăcere. În joc era mântuirea omului, și urma să fie hotărâtă prin încercarea lui Hristos din pustiu. Dacă Hristos ieșea biruitor în domeniul apetitului, atunci și omul avea o șansă să biruiască. (…)

Creștinii care înțeleg taina sfințeniei, care au un simțământ înalt și sacru al lucrării de ispășire, care văd în suferințele lui Hristos din pustiu o biruință câștigată pentru ei (…) vor fi foarte mult întăriți dacă își vor compara în mod frecvent și cu sinceritate viața cu adevăratul standard – viața lui Hristos. (…) Distracțiile care duc la frivolitate și uitarea lui Dumnezeu nu sunt confirmate de exemplul lui Hristos, Răscumpărătorul lumii, singurul model sigur pe care trebuie să-L imite omul dacă vrea să biruiască așa cum a biruit El. (…) Omul are acum un avantaj față de Adam în lupta cu Satana; căci el are experiența de neascultare și cădere a lui Adam ca un avertisment de a nu urma acest exemplu, dar mai are și exemplul lui Hristos de biruire a apetitului și a numeroasele ispite ale lui Satana, precum și de înfrângere a puternicului vrăjmaș pe toate fronturile și de câștigare a fiecărei lupte. (Review and Herald, 13 octombrie 1874)

Obiceiurile ce țin de mâncare și băutură sunt cel mai greu de biruit, pentru că Satana te leagă bine de carul lui de biruință. (Manuscript 20, 1894)

Toți cei ce se dedică slujirii lui Hristos vor urma exemplul Lui și vor fi învingători desăvârșiți. (Manuscript 176, 1898)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.