Gândul Zilei

În studiul naturii

„Vorbește pământului, și te va învăța.” (Iov 12:8)

Copilăria și tinerețea lui Hristos au fost petrecute în circumstanțe umile, în condiții care au favorizat dezvoltarea unei constituții fizice sănătoase. Viața Și-a petrecut-o în mare măsură în aer liber. A băut din izvoare curate de apă și a mâncat din roadele grădinii. A străbătut în sus și în jos cărările abrupte de munte și străzile Nazaretului în drumul Lui dinspre locul de muncă spre casă și invers. S-a bucurat de trilurile variate ale păsărilor care Își ciripeau lauda la adresa Creatorului. S-a delectat cu frumusețea florilor ce acopereau ca un covor câmpurile. A observat cu bucurie slava cerului, splendoarea soarelui, a lunii și a stelelor și a privit cu admirație răsăriturile și apusurile de soare. Cartea naturii era deschisă înaintea Lui, și El se bucura de lecțiile ei delicate. Dealurile veșnice, grădinile de măslini erau locurile Lui favorite de odihnă, unde mergea pentru a vorbi cu Tatăl Său. Era plin de înțelepciune divină și, prin studiul naturii și prin meditație la comuniunea Lui cu Dumnezeu, puterile spirituale Îi erau întărite. (Youth’s Instructor, 13 iulie 1893)

Răscumpărătorul lumii a străbătut în sus și în jos dealurile și munții, de la câmpiile întinse până la văile munților. Îi plăceau peisajele frumoase ale naturii. Era încântat de câmpurile ce străluceau de frumusețea florilor și Îi făcea mare plăcere să asculte păsările cerului și să Își unească vocea cu ciripitul lor vesel și plin de laudă. (Youth’s Instructor, 1 februarie 1873)

În viața lui Hristos, în copilăria și tinerețea Lui, există o lecție pentru tinerii de astăzi. El este exemplul nostru și, când suntem tineri, ar trebui să Îl contemplăm pe Dumnezeu în natura – să studiem caracterul Lui în lucrarea mâinilor Sale. Mintea se întărește atunci când Îl cunoaște mai bine pe Dumnezeu, când vede atributele Sale în lucrurile pe care le-a făcut. Privind la frumusețea și grandoarea lucrărilor din natură, iubirea noastră se îndreaptă spre Dumnezeu și, astfel, (…) sufletele noastre sunt înviorate prin faptul că vin în contact cu Cel Infinit prin lucrările Sale minunate. (Youth’s Instructor, 13 iulie 1893)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.