Gândul Zilei

În studiul Scripturii

„Și a început de la Moise și de la toți prorocii și le-a tâlcuit, în toate Scripturile, ce era cu privire la El.” (Luca 24:27)

După ce Iosif și Maria L-au căutat timp de trei zile, L-au găsit pe Isus în curtea templului, în mijlocul învățătorilor, ascultându-i, dar și punându-le întrebări. Și toți cei ce Îl auzeau erau uimiți de înțelegerea și răspunsurile Sale. El punea întrebări cu o grație care i-a fermecat pe acești oameni învățați. (…) Mama Sa nu a putut decât să remarce cuvintele Lui, spiritul Lui, precum și dispoziția Lui de a asculta de toate cerințele ei.

Nu este corect să spunem, așa cum au spus mulți scriitori, că Hristos a fost ca orice alt copil. El nu a fost la fel ca alți copii. Mulți copii sunt îndrumați și dirijați greșit; dar Iosif și, în mod deosebit, Maria au păstrat permanent în minte amintirea paternității divine a copilului lor. Isus a fost educat în armonie cu caracterul sacru al misiunii Sale. Înclinația Sa spre ceea ce este drept a fost o satisfacție permanentă pentru părinții Săi. (Youth’s Instructor, 8 septembrie 1898)

Cunoașterea Sa profundă a Scripturii ne arată cu câtă sârguință au fost dedicați studiului Cuvântului lui Dumnezeu primii Săi ani din viață. (Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, p. 70)

Hristos a deschis Scripturile pentru ucenicii Săi, începând de la Moise și de la profeți, și le-a tâlcuit în toate Scripturile ce era cu privire la El, totodată explicându-le profețiile. (Mărturii, vol. 4, p. 401)

El a indicat întotdeauna Scripturile ca o autoritate indiscutabilă, și noi ar trebui să facem la fel. (Parabolele Domnului Hristos, p. 39)

Fiecare copil poate căpăta cunoștințe așa cum a făcut-o și Isus. În timp ce încercăm să Îl cunoaștem pe Tatăl nostru ceresc prin Cuvântul Său, îngerii se vor apropia de noi, mințile ne vor fi întărite, iar caracterele ne vor fi înnobilate și rafinate. (Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, p. 70)

Asemenea lui Hristos, și noi ar trebui să fim în stare să înfruntăm vrăjmașul în timpul ispitirii printr-un „stă scris”. (Youth’s Instructor, 13 iulie 1893)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.