Gândul Zilei

Mintea trebuie să fie hrănită cu hrană curată

„Orice cuvânt al lui Dumnezeu este curat. El este un scut pentru cei ce se încred în El.” (Proverbele 30:5, KJV)

Mulți se relaxează citind cărți de povești. Mintea le este plină cu o hrană ieftină pentru meditație, astfel încât devine lipsită de putere când vine vorba să cerceteze și să înțeleagă lucruri care privesc interesele veșnice. Dumnezeu le cere copiilor și tinerilor să caute adevărul ca pe o comoară ascunsă și să fie atrași și fascinați de ceea ce unește umanul cu divinul. (Youth’s Instructor, 31 august 1887)

Mintea trebuie hrănită cu hrană curată, pentru ca inima să fie curată. (…) Biblia este standardul pentru tinerii care vor să Îi fie loiali Împăratului cerului. „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” (Psalmii 119:11). (Youth’s Instructor, 3 august 1887)

Tinerilor le este imposibil să aibă o minte sănătoasă și principii religioase corecte dacă nu se bucură să citească și să studieze Cuvântul lui Dumnezeu. Cartea aceasta conține cea mai interesantă istorie, arată calea mântuirii prin Hristos și este ghidul lor către o viață mai nobilă și mai bună. (Mărturii, vol. 2, pp. 410–411).

Celui care caută cu adevărat, Biblia îi formează o disciplină avansată a minții și, în urma meditării asupra lucrurilor divine, facultățile sale mintale sunt îmbogățite; eul este smerit, iar Dumnezeu și adevărul Său descoperit sunt înălțați. (…) Biblia conține exact acea hrană de calitate de care are nevoie creștinul ca să crească puternic în spirit și intelect. (…) Prin studiul Sfintelor Scripturi vorbim cu patriarhii și profeții. Adevărul este înveșmântat întrun limbaj elevat, care exercită o putere fascinantă asupra minții; gândul este înălțat de la lucrurile pământești și făcut să mediteze la slava vieții veșnice viitoare. (Review and Herald, 21 august 1888)

Gândirea, capacitățile, agerimea puterii creierului să fie dedicate studierii gândurilor lui Dumnezeu. (Mărturii, vol. 8, p. 319)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.