Gândul Zilei

O inimă reînnoită aduce roade bune

„Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui.” (Matei 12:35)

Adevărata sfințire îi unește pe credincioși cu Hristos și unul cu altul în legăturile unei gingașe compasiuni. Această unire face să curgă continuu în inimă torentele bogate ale iubirii lui Hristos, care se revarsă mai departe spre ceilalți, sub forma iubirii reciproce.

Calitățile pe care este esențial să le avem cu toții sunt cele care au marcat desăvârșirea caracterului lui Hristos: iubirea, răbdarea, altruismul și bunătatea Sa. Aceste atribute se obțin prin acte de bunătate făcute dintr-o inimă bună. (…) Creștinii îi iubesc pe cei din jurul lor fiindcă aceștia sunt suflete prețioase pentru care Hristos a murit. Un creștin lipsit de dragoste este o contradicție în termeni; nu poate exista așa ceva; căci „Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:8). (…) „Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unii pe alții cum v-am iubit Eu” (Ioan 15:12). Acesta este rodul pe care trebuie să I-l înapoiem lui Dumnezeu. (Manuscript 133, 1899)

Domnul ne va ajuta pe fiecare acolo unde avem cea mai mare nevoie de ajutor, în marea lucrare de înfrângere și cucerire a eului. Legea bunătății să fie pe buzele voastre, și uleiul harului – în inimile voastre! Aceasta va da rezultate extraordinare. Veți fi calmi, înțelegători și amabili. Aveți nevoie de toate aceste trăsături de caracter. Duhul Sfânt trebuie să fie primit și lăsat să acționeze în caracterul vostru; atunci el va fi ca un foc sfânt, producând o mireasmă plăcută, ce se va înălța la Dumnezeu nu de pe buze care condamnă, ci de pe buze care vindecă sufletele oamenilor. Înfățișarea voastră va exprima chipul Divinității. (…) Dumnezeu cere ca fiecare suflet aflat în serviciul Său să își aprindă cădelnița din cărbunii aprinși ai focului sacru. Trebuie să opriți cuvintele obișnuite, severe și aspre care vă ies de pe buze atât de repede și să-L lăsați pe Duhul lui Dumnezeu să vorbească prin instrumentul omenesc. Privind la caracterul Domnului Hristos, vă veți transforma și veți fi asemenea Lui. Numai harul Domnului poate să vă schimbe inima; atunci veți reflecta chipul Domnului Isus. Dumnezeu ne cheamă să fim asemenea Lui: curați, sfinți și neîntinați. Noi trebuie să purtăm chipul divin. (CBAZȘ, vol. 3, p. 1164)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.