Gândul Zilei

Principiile Lui trebuie să fie principiile noastre

„Pentru că Eu v-am dat o pildă ca și voi să faceți cum am făcut Eu.” (Ioan 13:15)

Ne doare să vedem în generația aceasta că tinerii și copiii privesc la ei înșiși, considerându-se prea avansați ca să se mai supună controlului părinților lor. (…) Ei par să își imagineze că a se supune autorității părintești ar fi o dovadă de slăbiciune, o sacrificare a independenței care li se cuvine. (…) Dar în loc să fie capabili să se conducă singuri, sunt nehotărâți și ezitanți. Puterile lor morale sunt slabe, iar puterea spirituală este puțină. Motivul pentru care sunt atât de slabi și ușor de dus în ispită este faptul că nu imită viața lui Hristos. (…)

În loc să pășească pe urmele pașilor Răscumpărătorului divin, ei sunt plini de mândrie și au o părere foarte bună despre ei înșiși. Se preocupă și urmează înclinațiile minții lor neconsacrate. (Youth’s Instructor, 14 iulie 1892)

La un moment dat, El [Hristos] a făcut deosebire între bine și rău și a așezat păcatul în lumina poruncilor lui Dumnezeu, ținând sus legea ca o oglindă care reflectă lumină asupra răului. Această ascuțită discriminare între bine și rău a fost ceea ce i-a provocat adesea la mânie pe frații lui Hristos. Cu toate acestea, apelurile și rugămințile Lui stăruitoare și durerea exprimată pe fața Sa descopereau o iubire atât de sensibilă și de arzătoare pentru ei, încât aceștia s-au rușinat că L-au ispitit să se abată de la simțul Său strict al dreptății și loialității. (Youth’s Instructor, 8 septembrie 1898)

Dumnezeu dorește să aibă un popor plin de râvnă pentru fapte bune, care să rămână statornic în mijlocul imoralității acestui veac degenerat. Va exista un popor care se va ține cu atâta hotărâre de puterea divină, încât va fi asigurat împotriva oricărei ispite. Este posibil ca știrile nelegiuite, din publicațiile și din reclamele atrăgătoare care le cad în mână, să caute să se adreseze simțurilor lor și să le corupă mintea; totuși ei vor rămâne într-o legătură atât de strânsă cu Dumnezeu și cu îngerii, încât va fi ca și când nu ar vedea și nu ar auzi nimic. (…) Tinerii pot avea principii atât de ferme, încât nici măcar cele mai puternice ispite ale lui Satana nu-i vor abate de la loialitatea lor. (Mărturii, vol. 3, p. 472)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.