Gândul Zilei

Simplitatea L-a făcut plăcut

„Isus creștea în înțelepciune, în statură și era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor.” (Luca 2:52)

Simplitatea vieții și lipsa de mândrie și de vanitate au fost lucrurile care L-au făcut pe Isus plăcut înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor. El nu a căutat sa atragă atenția asupra Sa pentru a Se face astfel remarcat. (Youth’s Instructor, 1 septembrie 1873)

Hristos Și-a dus viața în simplitate și curăție. (…) Înțelepciunea Sa era mare, dar era o înțelepciune de copil, care creștea odată cu anii. În copilărie, a fost caracterizat de o amabilitate deosebită și de o drăgălășenie pronunțată. Caracterul Său era plin de frumusețe și de o perfecțiune neîntinată. (Youth’s Instructor, 1 aprilie 1872)

În viața lui Hristos vedem singurul model sigur pentru toți copiii și tinerii. Când copiii sunt înclinați să se răzvrătească împotriva autorității părintești, ei sunt condamnați de viața Răscumpărătorului lor, care a fost El însuși copil odată și a ascultat de părinții Lui. În ce contrast izbitor este caracterul copiilor de acum! Majoritatea copiilor trăiesc pentru plăcerea proprie, cu scopul de a se făli. Unii încearcă să țină discursuri strălucite, ca să atragă atenția asupra lor. Alții par să creadă că valoarea lor va fi estimată după aspectul exterior. Sunt foarte atenți la îmbrăcămintea lor și dedică mult timp și multe mijloace pentru a face paradă și pentru a atrage atenția, dar nu găsesc timp și nu au niciun interes pentru rugăciunea intimă. Neglijează podoaba interioară, cea a unui spirit blând și liniștit, care, așa cum spune apostolul, este de mare valoare înaintea lui Dumnezeu. (…)

Bogăția și îmbrăcămintea sunt atât de comune, încât, chiar dacă stârnesc invidia, nu pot impune respect și admirație cu adevărat. O minte cultivată, împodobită cu harul blândeții și al umilinței, cu o inimă curată și dreaptă, se va reflecta în înfățișare și va impune iubire și respect. (Youth’s Instructor, 1 septembrie 1873)

Dacă tinerii vor să aibă o minte puternică, curăție morală și o putere spirituală fermă, atunci să urmeze exemplul lui Isus în ce privește simplitatea și supunerea Lui față de restricțiile părintești. (Youth’s Instructor, 14 iulie 1892)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.