Ingrediente:
- 500 g spanac
- 4-5 ardei copți
- 3 linguri orez
- 1 morcov
- 50 g Țelină
- 2 fire ceapă verde
- 2 căței usturoi
- 200 ml smântâna vegetală
- 1 lingură vegeta naturală
- ulei
- 3 l supă de zarzavat sau apă
- 1 lămâie
Supa sau apa se pun la foc. Într-o tigaie se călește ceapa tocată, morcovul și țelina rase pe răzătoarea mică. Orezul se fierbe al dente. Spanacul se opărește 2-3 minute, se clătește cu apă rece, se scurge și se toacă. Ardeiul copt se taie fâșii.
Când fierbe supa/apa, se adaugă ceapa, morcovul și țelina călite, apoi spanacul tocat, orezul și se mai lasă 3-4 minute să fiarbă. Se adaugă ardeiul copt, usturoiul și zeama de la o lămâie. Smântâna se mixează cu vegeta (pentru smântână de soia, am folosit 2 linguri de orez fiert în blender, cu lapte se soia, cât sa acopere cu 2 degete orezul, și puțin ulei adăugat treptat). La sfârșit se adaugă smântâna, și se mai potrivește de sare.
Poftă bună!