Rețeta Săptămânii

Supă de spanac și ardei copt

Ingrediente:

  • 500 g spanac
  • 4-5 ardei copți
  • 3 linguri orez
  • 1 morcov
  • 50 g Țelină
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 căței usturoi
  • 200 ml smântâna vegetală
  • 1 lingură vegeta naturală
  • ulei
  • 3 l supă de zarzavat sau apă
  • 1 lămâie

Supa sau apa se pun la foc. Într-o tigaie se călește ceapa tocată, morcovul și țelina rase pe răzătoarea mică. Orezul se fierbe al dente. Spanacul se opărește 2-3 minute, se clătește cu apă rece, se scurge și se toacă. Ardeiul copt se taie fâșii.
Când fierbe supa/apa, se adaugă ceapa, morcovul și țelina călite, apoi spanacul tocat, orezul și se mai lasă 3-4 minute să fiarbă. Se adaugă ardeiul copt, usturoiul și zeama de la o lămâie. Smântâna se mixează cu vegeta (pentru smântână de soia, am folosit 2 linguri de orez fiert în blender, cu lapte se soia, cât sa acopere cu 2 degete orezul, și puțin ulei adăugat treptat). La sfârșit se adaugă smântâna, și se mai potrivește de sare. 

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.