Gândul Zilei

În faptul de a le face bine și a-i binecuvânta pe cei din jur

„Dumnezeu a uns cu Duhul Sfânt și cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcea bine și vindeca pe toți cei ce erau apăsați de Diavolul, căci Dumnezeu era cu el.” (Faptele apostolilor 10:38)

Hristos a făcut minuni după minuni atunci când era pe pământ. În această lucrare, El a arătat ce poate face Dumnezeu pentru sufletele și trupurile suferinde. (…) El le-a slujit în permanență celorlalți, folosind orice ocazie ivită. Chiar și în copilărie îi mângâia prin vorbele Sale pe oameni, mici și mari deopotrivă. (…) El a fost un exemplu a ceea ce toți copiii ar trebui să se străduiască să fie. (…) În cuvintele și acțiunile Sale a manifestat compasiune față de toți. Compania lui era un balsam vindecător și liniștitor pentru cei descurajați și abătuți. (Youth’s Instructor, 8 septembrie 1898)

Avea o răbdare pe care nimic nu o putea tulbura și o încredere ce nu putea fi zdruncinată. Mâinile și picioarele Lui binevoitoare erau întotdeauna gata să le slujească celorlalți și să ușureze poverile părinților Săi. (Youth’s Instructor, 1 aprilie 1872)

Aveți grijă să urmați exemplul lui Isus. După cum floarea-soarelui își îndreaptă mereu florile spre soare, tot astfel inima și gândurile voastre trebuie să fie îndreptate întotdeauna către Isus, Soarele Neprihănirii. Nu faceți din eul vostru centru vieții voastre și nu puneți pe primul loc plăcerile și dorințele voastre. Căutați binele altora; căutați să le fiți o binecuvântare și să-L slăviți pe Creatorul vostru. (Youth’s Instructor, 14 mai 1884)

De jur împrejurul nostru se aude vaietul durerilor lumii. Oriunde privim, sunt oameni în nevoie și descurajați. Este de datoria noastră să ajutăm la ușurarea greutăților și mizeriei vieții. Numai iubirea lui Hristos poate satisface nevoile sufletului. Dacă Hristos locuiește în noi, inimile noastre vor fi pline de milă divină. Fântânile astupate ale iubirii arzătoare, hristice, vor fi destupate.

Sunt mulți oameni care nu mai au speranță. Aduceți razele de soare înapoi în viața lor! Mulți și-au pierdut curajul. (…) Rugați-vă pentru aceste suflete! Aduceți-le la Hristos! Spuneți-le că este un balsam și un medic în Galaad! (Patriarhi și profeți, p. 719)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.