Gândul Zilei

Curăția!

„El va izbăvi chiar și pe cel vinovat, care își va datora scăparea curăției mâinilor Tale.” (Iov 22:30)

Acela care poartă pe merit numele de creștin, ceea ce înseamnă că este asemenea lui Hristos, va fi plin de evlavie și de curăție, plin de iubire și de respect față de Dumnezeu și față de Isus Hristos pe care L-a trimis El. Spiritul său, cuvintele și acțiunile sale, toate vor purta amprenta Cerului. Ceilalți vor vedea că a fost cu Isus și a învățat de la El. Rugăciunile lui vor fi simple și înflăcărate și se vor înălța la Dumnezeu pe aripile credinței. Învățând în școala lui Hristos, el va avea despre sine o părere umilă și, chiar dacă poate fi sărac în bunuri pământești, el poate fi bogat în virtuțile Duhului Sfânt și îi poate binecuvânta și îmbogăți pe alții prin spiritul și influența lui, pentru că Hristos este în el un izvor de apă țâșnind în viața veșnică. El va răspândi în jurul său o atmosferă de speranță, curaj și tărie și îi va da de rușine pe toți aceia care sunt lumești, egoiști, profesori ai formalismului, cărora le merge numele că trăiesc, dar sunt morți. (Youth’s Instructor, 22 iunie 1893)

Credința prețioasă inspirată de Dumnezeu dă tărie și noblețe de caracter. Dacă se stăruie asupra bunătății, harului și iubirii Sale, capacitatea de înțelegere a adevărului va fi mai clară și tot mai clară; dorința după curăția inimii și după claritatea gândirii va fi tot mai sfântă, mai înaltă. Sufletul, sălășluind în atmosfera curată a gândurilor sfinte, este transformat de legătura cu Dumnezeu dezvoltată prin studierea Cuvântului Său. Adevărul este atât de vast, atât de cuprinzător, atât de profund și atât de întins, încât eul este pierdut din vedere. Inima este îmblânzită și supusă în umilință, bunătate și dragoste. (…) Având o minte curată, ei vor deveni mai plini de dârzenie. (Divina vindecare, p. 340)

Curăția inimii și amabilitatea spiritului sunt mult mai prețioase decât aurul, atât pentru prezent, cât și pentru veșnicie; numai cei cu inima curată Îl vor vedea pe Dumnezeu. (Îndrumarea copilului, p. 418)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.