Gândul Zilei

Nu vom ucide!

„Să nu ucizi.” – Exod 20:13

Toate actele de nedreptate care tind să scurteze viața; spiritul de ură şi răzbunare sau cultivarea unei pasiuni care duce la acţiuni vătămătoare pentru alții sau care ne face să le vrem răul (,,căci cine urăşte pe fratele său este un ucigaş”); o egoistă neglijare de a îngriji de cei în nevoie sau în suferinţă; orice satisfacere egoistă a poftelor, orice lipsire fără rost de cele necesare sau munca peste măsură, ce tinde să vatăme sănătatea – toate acestea, într-o măsură mai mare sau mai mică, sunt călcări ale poruncii a şasea. (1 FB/317-318).

Unii sacrifică obligaţii fizice şi morale, gândind să găsească fericirea; aceştia îşi pierd atât sufletul, cât şi trupul. Alții îşi caută fericirea în satisfacerea unui apetit nenatural, considerând satisfacerea gusturilor mai de dorit decât sănătatea şi viaţa. Mulți acceptă să fie cuprinşi, înlănţuiţi de pasiuni senzuale şi vor sacrifica puterile fizice, intelectuale şi morale pentru satisfacerea plăcerii. Ei vor ajunge înainte de vreme în mormânt şi în ziua judecăţii vor fi acuzaţi de sinucidere. (Yl/aprilie 1872).

Spiritul urii şi al răzbunării îşi are originea în Satana şi aceasta l-a făcut să ducă la moarte pe Fiul lui Dumnezeu. Oricine nutreşte răutate sau lipsă de amabilitate nutreşte acelaşi gând şi rodul acestuia va fi moartea. În gândul răzbunării se află fapta rea, după cum planta se află în sămânţă. (C.M.F./60).

Legea lui Dumnezeu ia notă de gelozie, invidie, ură, răutate, răzbunare, plăceri şi ambiţii care răvăşesc sufletul, dar care nu au ajuns să fie exteriorizate, pentru că ceea ce a lipsit a fost ocazia şi nicidecum voinţa. Şi aceste emoţii păcătoase vor fi puse la socoteală în ziua în care Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată… cu privire la tot ce este ascuns. (Ecl. 12,14; ST/10 ian. 1911).

Domnul Hristos este neprihănire, sfinţire şi răscumpărare pentru aceia care cred în El… El aşază înaintea noastră un exemplu desăvârşit de sfântă ascultare de Legea lui Dumnezeu. (RH/4 februarie 1890).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.