Gândul Zilei

Mintea crește în putere prin efort continuu

„Un om înțelept este plin de putere și cel priceput își oțelește vlaga.” (Proverbele 24:5)

Depuneți cele mai mari eforturi, folosindu-vă întreaga putere! Impulsionați-vă cu cele mai puternice motive! Voi învățați acum. Străduiți-vă să mergeți la rădăcina tuturor lucrurilor pe care le studiați! Niciodată nu vă puneți ca țintă altceva decât să deveniți competenți în problemele de care vă ocupați! Nu vă îngăduiți să vă deprindeți cu obiceiul de a fi superficiali și neglijenți în îndatoririle și studiile voastre; căci obiceiurile acestea se vor întări și nu veți mai fi atunci capabili de altceva mai bun. În mod natural, mintea învață să se mulțumească cu ceea ce solicită puțină grijă și efort și cu ceva ieftin și inferior. Există, dragi tineri și tinere, profunzimi ale cunoașterii pe care nu le-ați pătruns niciodată cu mintea, dar voi sunteți satisfăcuți și mândri cu realizările voastre superficiale. Dacă ați ști mult mai mult decât știți acum, v-ați convinge atunci că știți foarte puțin.

Dumnezeu cere din partea voastră eforturi intelectuale intense și pline de zel, căci, cu fiecare efort hotărât, puterile vi se vor întări. Atunci, lucrarea voastră va fi întotdeauna agreabilă, pentru că veți fi conștienți că progresați. Fie vă veți obișnui cu mișcări încete, nesigure și șovăitoare, astfel încât lucrarea vieții voastre nu va fi nici pe jumătate din ce ar putea fi, fie, cu ochii ațintiți la Dumnezeu și sufletul întărit prin rugăciune, veți putea birui acea rușinoasă tărăgăneală și aversiunea față de muncă și vă veți antrena mintea să gândească rapid și să depună eforturi intense la timpul potrivit. (CBAZȘ, vol. 3, pp. 1161–1162)

Dumnezeu i-a dat minții omenești o mare putere: puterea de a arăta că omul a fost înzestrat de Creator cu capacitatea de a face o mare lucrare împotriva vrăjmașului a toată neprihănirea, puterea de a arăta ce victorii pot fi obținute în lupta împotriva răului. În dreptul celor care aduc la îndeplinire planul lui Dumnezeu pentru ei se vor rosti cuvintele: „Bine, rob bun și credincios; ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!” (Matei 25:23). (Letter 141, 1902)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.