Gândul Zilei

Transformați prin înnoirea minții

„Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți prin înnoirea minții voastre ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu cea bună, plăcută și desăvârșită.” (Romani 12:2)

Se vor întreba oare oamenii cum privește Dumnezeu făpturile pe care le-a făcut? El a format mintea omului. Noi nu avem niciun gând nobil care să nu vină de la El. El cunoaște toată activitatea tainică a minții omenești, fiindcă El a făcut-o. Dumnezeu vede că păcatul la înjosit pe om și l-a degradat, dar El îl privește cu milă și compasiune; pentru că vede că Satana îl ține sub control. (General Conference Bulletin, 1 aprilie 1899)

Orice reformă adevărată începe prin curățirea sufletului. Doar prin spălarea adusă de regenerare și înnoirea minții prin puterea Duhului Sfânt are loc o schimbare în viață. (Manuscript 95, 1903)

Privind la Hristos, suntem schimbați. Dacă mintea se concentrează încontinuu asupra lucrurilor trecătoare, acestea ajung să ne absoarbă întru totul, afectând caracterul, astfel încât slava lui Dumnezeu este pierdută din vedere și uitată. Ocaziile pe care le avem de a aprofunda lucrurile cerești sunt trecute cu vederea. Viața spirituală moare. (…)

Fă din Dumnezeu singurul tău sprijin! Când lucrurile stau altfel, este timpul să te oprești. Oprește-te chiar acolo unde te afli și schimbă ordinea lucrurilor! (…) Cu sinceritate și cu sufletul flămând, strigă la Dumnezeu! Luptă-te cu forțele Cerului până când vei fi biruitor! Așază întreaga ta ființă în mâinile Domnului: suflet, corp și spirit, și hotărăște-te să fii instrumentul Său consacrat și plin de iubire, însuflețit de voința Sa, controlat de mintea Sa și umplut de Duhul Sfânt! (…) Atunci vei vedea lucrurile cerești cu claritate. (Manuscript 24, 1891)

Dacă vom permite minții noastre să zăbovească mai mult asupra lui Hristos și a lumii cerești, vom găsi atunci un stimul puternic și un sprijin în bătăliile pe care le purtăm în numele Domnului. Mândria și iubirea pentru această lume își vor pierde puterea atunci când contemplăm slava acelei țări mai bune, care în curând va fi casa noastră. Pe lângă frumusețea lui Hristos, toate atracțiile lumești vor părea neînsemnate. (Solii pentru tineret, p. 113)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.