Gândul Zilei

Pacea lui Dumnezeu păzește inima nouă

„Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus.” (Filipeni 4:7)

Când Îl primim pe Hristos ca oaspete permanent în suflet, pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, ne va păzi inimile și mințile în Hristos Isus. Viața de pe pământ a Mântuitorului, deși a fost marcată în permanență de lupte, a fost o viață de pace. Cu toate că vrăjmași furioși Îl urmăreau continuu, El zicea: „Cel ce M-a trimis este cu Mine; Tatăl nu M-a lăsat singur, pentru că totdeauna fac ce-I este plăcut” (Ioan 8:29). Nicio furtună a mâniei omenești sau satanice nu putea să tulbure liniștea acelei desăvârșite comuniuni cu Dumnezeu. Iar El ne spune: „Vă las pacea Mea, vă dau pacea Mea” (Ioan 14:27). „Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre” (Matei 11:29). „Purtați împreună cu Mine jugul slujirii pentru slava lui Dumnezeu și pentru înălțarea omenirii, și veți vedea că jugul este ușor și povara nu este grea!” (…)

Fericirea ale cărei izvoare sunt pământești este la fel de schimbătoare ca împrejurările schimbătoare care îi dau naștere; dar pacea lui Isus este o pace constantă și permanentă. Ea nu depinde de vreo împrejurare a vieții, de mulțimea bunurilor pământești sau de numărul de prieteni de pe acest pământ. Hristos este izvorul de apă vie, și fericirea izvorâtă din El nu va pieri niciodată. (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pp. 15–16)

Experiența fiecărui om mărturisește în favoarea adevărului cuvintelor Scripturii: „«Cei răi sunt ca marea înfuriată, care nu se poate liniști. (…) Cei răi n-au pace», zice Dumnezeul meu” (Isaia 57:20,21). Păcatul ne-a distrus pacea. Cât timp eul este nesupus, nu putem găsi odihnă. Patimile cele mai mari ale inimii nu pot fi stăpânite de nicio putere omenească. În privința aceasta, suntem la fel de fără putere ca ucenicii, care nu erau în stare să liniștească furtuna ce urla. Dar Acela care a liniștit valurile Mării Galileei prin cuvântul Său are un cuvânt aducător de pace pentru orice om. Oricât de grozavă va fi furtuna, aceia care se îndreaptă spre Isus (…) vor fi eliberați. Harul Lui, care împacă sufletul cu Dumnezeu, liniștește frământarea patimilor omenești, și în iubirea Lui inima găsește odihnă. (Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, p. 336)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.