Anunţuri

Manual practic de tratamente naturiste

Comandă cartea doctorului Daniel Boarim aici: Manual practic de tratamente naturiste.

Omul bolnav aleargă disperat după un mijloc de alinare, oricare ar fi el. În mod ironic el trăieşte maltratând corpul său şi când se îmbolnăveşte se agaţă de orice promisiune de „vindecare”.

Profitând de acest comportament tipic uman, comerţul de medicamente (mai binespus piaţa de boală) creşte mai mult decât oricare.

Dacă, printr-un raţionament utopic, în câţiva ani s-ar putea eradica jumătate din bolile care ne afectează, s-ar provoca un haos economic de mari proporţii, a cărui amploare ar fi greu de imaginat. Pentru început industriile farmaceutice ar concedia o mulţimede angajaţi. Guvernele ar pierde o piaţă de colectare de impozite. Companiile medicale, care lucrează în ramura de asigurări şi planuri de sănătate, ar trebui să se restructureze sau să-şi închidă porţile. Specialiştii în domeniu ar trebui să-şi schimbe activitatea, întorcându-se poate la activităţi cu caracter educativ şi preventiv. Şcolile de formarea specialiştilor ar trebui, de asemenea, să se readapteze. Comerţul cu medicamente ar suferi o lovitură ameţitoare. Ar fi un fenomen economic ruinător, dar spectaculos din punct de vedere social.

Este clar, lucrurile nu se întâmplă chiar aşa. Ar fi un proces treptat de adaptare. Am prezentat această „ficţiune” doar pentru a demonstra cum, în viaţa modernă, se profită de pe urma bolii. Incoerenţa că susţinem alimentaţia cu care ne-am obişnuit, este o realitate lipsită de logică.

Pentru cercetătorii vieţii naturale totuşi, a eradica din lume cea mai mare parte din bolile pe care le suportăm ca inevitabile şi incurabile, este doar o „ficţiune” pentru că sistemul nostru viciat cere astfel. Ca să devină realitate sloganul „o lume mai sănătoasă”, care deocamdată este doar o lozincă demagogică, ar trebui o schimbare globală de mentalitate.

Desigur, terenul este pregătit pentru această schimbare. Din moment ce ecologia a trecut din cercul gânditorilor excentrici pe lista marilor afaceri, s-a făcut primul pas.

Astăzi, medicina naturală este încă privită cu scepticism. Se constată dispreţ în expresiile „remedii de casă” sau „remedii populare” care constituie doar un mic capitol din această vastă enciclopedie. Pentru cei ce urmează standardul ştiinţei, aceasta este „reţetă folclorică inofensivă care, în cel mai bun caz vindecă prin sugestie”.

Medicamentele, substanţele care înrobesc milioane de fiinţe umane, nu vindecă. Ele pot ajuta în situaţii excepţionale şi de urgenţă, dar în majoritatea cazurilor creează probleme ce cresc ca bulgărele de zăpadă. Suntem bolnavi în principal din cauza stilului nostru de viaţă autodistructiv. Soluţia problemelor noastre de sănătate este chiar în mâna noastră. Este simplă ca Oul lui Columb. Sănătatea are de a face cu obiceiurile.

Medicina naturală învaţă exact aceasta: că boala este urmarea atitudinii pe care am adoptat-o în legătură cu corpul nostru. Întoarcerea la normalitate este obţinută spontan prin adoptarea unui mod de viaţă sănătos. Fiecare caz este unic, dar regula generală este că vindecarea poate fi obţinută doar în propriul corp, când eliberăm căile şi-l lăsăm să acţioneze. Noi punem mii de obstacole vindecării, ingerând alimente care „astupă” canalele vieţii, cultivând în cap o pepinieră de tristeţi şi folosind medicamente pentru a suprima simptomele care sfârşesc îndepărtând paznicii.

Credem că nu peste mult timp ceea ce lansăm acum ca „alternativă”, destul de incomodă sistemului în vigoare, va fi chiar mijlocul omenirii de a supravieţui. Cel puţin pentru că medicina naturală este medicina ecologică, iar cea care favorizează restabilirea relaţiilor între om şi originile sale este natura.

În această lucrare, care reuneşte o mulţime de date despre tratamente naturale, culese de la diferite culturi şi întărite prin principiile medicinii naturale emergente, ne aducem aportul nostru la schimbarea de mentalitate care va avea loc în unele cazuri.

Scopul nostru este ca în orice mod să putem contribui la uşurarea enormei suferinţe umane.

Comandă cartea doctorului Daniel Boarim aici:

http://www.farulsperantei.ro/produs/manual-practic-de-tratamente-naturiste/

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.