Clatite cu cremă de mac
Ingrediente:
Pentru foi:
– 250 ml lapte
– 2 ouă
– 250 g făină
Pentru cremă:
– 750 ml lapte
– 3 ouă
– 75 g făină
– 150 g miere de albine
– 50 g mac
– coajă de portocală
– lămâie sau alte arome
Mod de preparare:
Se freacă făina cu ouăle şi laptele, se ia cu un polonic compoziţie şi se toarnă în tigaia teflon bine încinsă. Se lasă 1 minut şi se întoarce clătita pe cealaltă parte cu o paletă de lemn. Se coc pe rând foile până se termină compoziţia.
Pentru cremă se amestecă ouăle cu făina şi macul. Se subţiază cu lapte şi se pune la fiert la foc potrivit, amestecând continuu până dă în clocot uşor şi se îngroaşă crema. Când este gata, se îndulceşte cu miere de albine şi se adaugă coaja de portocală. Se întinde crema pe foile de clătite, se mai presară cu mac şi se rulează.
Conţine pentru toată cantitatea:
3180 calorii; 570 glucide
Fiecare clătită conţine cca. 110 calorii şi 20 glucide.
(„Sfaturi practice şi reţete ovo-lacto-vegetariene” pg. 227).