– 1 mână de păpădie, frunze
– 2 cepe verzi
– 2 ridichi
– 50 ml bulion de roşii
– 1 linguriţă ulei de măsline
– Sare, după gust
Urzicile se spală bine după care se taie mărunt, se amestecă cu uleiul şi puţină sare după care se zdrobesc. Se adaugă păpădia spălată şi mărunţită, ceapa verde tăiată mărunt, ridichile tăiate, bulionul şi uleiul. Se amestecă bine.
(„Rețete vegetariene pentru fiecare gust”, Restaurantul Cris, pg. 137).
Jamie, am mai multe cărți, toate foarte interesante. Din seria gătește în 30 de minute am văzut câteva episoade la TV și are, într-adevăr, niște super idei. Prefer însă să folosesc Internetul; am vreo trei cărți de gătit dar nu am făcut niciodată nicio rețetă din ele, deși sunt multe tentante. Doar că uit de existența lor acolo, pe raft…