Ingrediente:
Pâine integrală de forma „hot dog”, preparată după rețeta de mai jos
– un ardei
– 1 ceapă
– 3 găunţi de usturoi
– sare după gust
– 3 roşi
– oregano
– ulei
– cârnaţi de soia.
Mod de preparare:
Tăiaţi roşile, ceapa şi ardeiul în rondele şi înăbuşiţi-le cu usturoiul pisat, sarea şi oregano. Stingeţi focul şi adăugaţi uleiul. Separat fierbeţi cârnaţii în apă, sare şi ulei. Tăiaţi pâinea transversal, puneţi sos, 1-2 cârnaţi şi în final muştar preparat în casă după reţeta de mai jos.
Pâine integrală:
Ingrediente:
– 1 kg de făină
– 100 g de germeni de grâu
– 100 g tărâţe de grâu
– 100 g făină de grâu inegrală
– 100 g grâu înmuiat
– 50 g seminţe de susan
– 50 g seminţe de in
– 2 linguri de lecitină de soia
– 5 linguri de ulei de porumb
– 1 – 2 linguri de sare
– 30 g drojdie
– apă caldă.
Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele uscate. Puneţi în centrul amestecului uleiul, lecitina şi drojdia dizolvată. Amestecaţi cu puţină făină, apoi lăsaţi-le să crească. După ce drojdia a crescut suficient, se adaugă apa caldă şi se frământă până ce are o consistenţă potrivită. Lăsaţi să crească. Frământaţi din nou şi formaţi pâinile. Lăsaţi din nou să crească. Se coace la cuptor la temperatură medie.
KETCHUP:
Ingrediente:
– 1 pahar cu pulpă de tomate (vezi pg. 132)
– 2 linguri de ulei
– 2 linguriţe de miere
– 1 linguriţă de sare
– 2 linguriţe de suc de lămâie
– 1 ceapă
– 2 grăunţi de usturoi
– frunze de măghiran
– o ramură de oregano.
Mod de preparare:
Bateţi totul în blender şi păstraţi la frigider.
MUŞTAR:
Ingrediente:
– 2 linguriţe de şofran
– 1 ceaşcă de maioneză de morcov (vzi reţeta de la pg. 127)
– 1 lingură cu suc de ceapă
– 1 lingură cu suc de lămâie
– ½ lingură de boia dulce
– sare după gust
– 1 grăunte de usturoi
Mod de preparare:
Bateţi în blender toate ingredientele, mai puţin maioneza de morcov şi, în final, amestecaţi totul. Păstraţi la frigider.
(„Sănătate pentru milioane”, Pasquale Lemmo, pg. 138).