„HOT DOG” vegetarian

HotdogHOT DOG” vegetarian

Ingrediente:

Pâine integrală de forma hot dog”, preparată după rețeta de mai jos

un ardei

1 ceapă

3 găunţi de usturoi

sare după gust

3 roşi

oregano

ulei

cârnaţi de soia.

Mod de preparare:

Tăiaţi roşile, ceapa şi ardeiul în rondele şi înăbuşiţi-le cu usturoiul pisat, sarea şi oregano. Stingeţi focul şi adăugaţi uleiul. Separat fierbeţi cârnaţii în apă, sare şi ulei. Tăiaţi pâinea transversal, puneţi sos, 1-2 cârnaţi şi în final muştar preparat în casă după reţeta de mai jos.

 

Pâine integrală:

Ingrediente:

1 kg de făină

– 100 g de germeni de grâu

– 100 g tărâţe de grâu

– 100 g făină de grâu inegrală

– 100 g grâu înmuiat

– 50 g seminţe de susan

– 50 g seminţe de in

– 2 linguri de lecitină de soia

– 5 linguri de ulei de porumb

– 1 – 2 linguri de sare

– 30 g drojdie

– apă caldă.

Mod de preparare:

Amestecaţi toate ingredientele uscate. Puneţi în centrul amestecului uleiul, lecitina şi drojdia dizolvată. Amestecaţi cu puţină făină, apoi lăsaţi-le să crească. După ce drojdia a crescut suficient, se adaugă apa caldă şi se frământă până ce are o consistenţă potrivită. Lăsaţi să crească. Frământaţi din nou şi formaţi pâinile. Lăsaţi din nou să crească. Se coace la cuptor la temperatură medie.

KETCHUP:

Ingrediente:

1 pahar cu pulpă de tomate (vezi pg. 132)

2 linguri de ulei

2 linguriţe de miere

1 linguriţă de sare

2 linguriţe de suc de lămâie

1 ceapă

2 grăunţi de usturoi

frunze de măghiran

o ramură de oregano.

 

Mod de preparare:

Bateţi totul în blender şi păstraţi la frigider.

 

MUŞTAR:

Ingrediente:

2 linguriţe de şofran

1 ceaşcă de maioneză de morcov (vzi reţeta de la pg. 127)

1 lingură cu suc de ceapă

1 lingură cu suc de lămâie

½ lingură de boia dulce

sare după gust

1 grăunte de usturoi

 

Mod de preparare:

Bateţi în blender toate ingredientele, mai puţin maioneza de morcov şi, în final, amestecaţi totul. Păstraţi la frigider.

(„Sănătate pentru milioane”, Pasquale Lemmo, pg. 138).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *