-
300 g făină
-
100 ml de ulei
-
1/2 cub de drojdie
-
apă călduţă
-
sare
Drojdia se dizolvă cu puţină apă şi sare, apoi se amestecă cu făina şi uleiul; se frământă cu apă şi se lasă puţin mai moale.
Se lasă să crească la căldură. Când s-a dublat volumul, se ia aluatul şi se întinde o foaie cât tava. Se aşază în tavă şi se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri, pe toată suprafaţa. Se lasă 10 minute la crescut, apoi se pune în cuptorul încălzit. După 15 minute se scoate din cuptor şi se pune sosul.
Sosul pentru pizza
3 cepe
2 ardei roşii
300 g ciuperci
300 ml ketchup
2 linguri cu boabe de porumb
1 lingură de măsline, tăiate felii
1 linguriţă de oregano
1 linguriţă de busuio
100 g tofu
Ceapa se taie solzi şi se pune la călit cu puţină apă şi sare. Se adaugă ardeii tocaţi feliuţe şi ciupercile tocate. După 15 minute se adaugă ketchup, oregano, cayenne şi busuioc, după care se ia de pe foc. Sosul se aşază peste aluat, apoi se presară măslinele şi porumbul. Tava se pune la cuptor şi se lasă 15 minute cu focul de sus, apoi se scoate și se rade deasupra tofu. (În loc de ciuperci se poate pune gluten tăiat feliuţe sau legume fierte.)
(„Sa gatim gustos, simplu și sănătos”, Gabriela Dima, pg. 152).
hmmmmmmmmm, ce buna e!
mi se pare curios la pizza ca recomandati si cayene,nu e ardei iute?